Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porušení el.ochrany ponorného čerpadla

Od: ingjirimares® odpovědí: 8 změna:

Jistič, na kterém je krom jiného i ponorné čerpadlo stále vyhazuje. Máme podezření na porušení el. ochrany čerpadla. Nevím, kde se stávají nejčastěji tyto závady ale zajímalo by mně, jestli se vyplatí takové čerpadlo opravovat, či vyhodit. Zajímají mě vaše zkušenosti s cenama těchto oprav a jejich rentabilita

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Měl by se změřit izolační odpor soupravy.Většinou kryt pumpy je dost těsněný.Obvykle se poruší kabel .nebo plovákové pouzdro.

JABRAKA

111®
hodnocení

0x

no to záleží na tom co je vadné, možná jen přívodní kabel...těžko říci když nevíme jak je staré, u nového to asi kabel nebude, že?

hodnocení

V neděli se na to jedu podí vat, takže zatím nic bližšího nevím. Dá se to nějak zjistit? Např. vytáhnu na sucho a zapojím po vyschnutí? Nebo něco proměřit a jak?

hodnocení

0x

Pokud to není Váš stroj anebo to není nějaká extra mašina, dejte od toho ruce pryč... Cena - já koupil ponorku novou za třistapade, protože nařízlá vnější izolace. Chtěl jsem to opravit a uvnitř narazil na bezpečnostní šrouby, bity,které nemám. Tím šlo čerpadlo do skříně "na jindy" a koupil jsem nějakého fieldmana za sedm stovek. Dražší běžné čerpadlo stojí kolem dvou litrů, můj názor - Vaše cesta tam,rozborka, oprava závady (pokud se tam dostanete), sborka... Tisíc korun?. To se asi nevyplatí... Ještě - běh nasucho ponorkám dobře nedělá...

doplněno 30.04.21 20:53:

5 litrů a více - to už bych kuchnul. Cenu servisu netuším...

hodnocení

Ve vašem případě je jasné, že se to nevyplatí ani to nejde.Ale co čerpadla do vrtu s cenou cca 5000 a výše? Opravuje se to? Příklad ceny za opravu? Tedy v opravně, kuchat to nehodlám

hodnocení

0x

Urcite istic? Nie chranic?

riva
hodnocení

0x

Od 5000,- Kč bych zvažoval opravu. Ta levnější na opravování třeba ani nejsou dělána. Čerpadla se mají servisovat, kontrolovat a vyměňovat těsnění. Jinak se časem dovnitř dostane voda a nejprve vyhazuje chránič a když je člověk tvrdý a vyřadí ho, tak časem i jistič, pokud to někoho třeba nezabije, když to bude zkoušet v rybníku.

zaseja
hodnocení

0x

Pokud to sám neumíš opravit, tak to v opravně proměří, řeknou že je propálený vynutí a že se oprava nevyplatí.

Takhle NEOPRAVITELNÝ čerpadlo mám ve studni 6 let a jede vesele dál, teda po mojí opravě.

Záleží co umíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]