Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy s útlumem zvuku

Od: kubami* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Koupili jsme si cihlový byt z padesátých let. Poměrně dost slyšíme zvuky z bytu pod námi. Chystáme se rekonstruovat podlahy a tak jsme udělali sondu a zjistili následující složení: vložky Miako, cca 7 cm betonové mazaniny, asfaltové lepdidlo a parkety (žádná izolace!). Parkety jsou již vytrhané a nyní přemýšlím jak na rekonstrukci s cílem snížit hluk. Původně jsem chtěl celou podlahu vysekat, ale dočetl jsem se, že zvuková neprůzvučnost je přímo úměrná hmotnosti konstrukce, takže je to asi škoda vysekávat. Je možné položit přímo na beton (respektive na asfaltové lepidlo) izolaci a na to osb desku? izolaci např. rockwool nebo isover. Bohužel však máme poměrně nízké stropy (2,54 m) a proto nemohu podlahu zvedat příliš. Bude stačit izolace tloušťky 2 cm a na to jedna vrstva OSB desky? A může OSB deska ležet jen tak volně na izolaci nebo musí být nějak přišroubovaná?

Předem děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pročti si doporučení suchých podlah Rigidur.Tento systém má velmi dobré útlumové i mechanické vlastnosti.Není o nic dražší,než OSB desky.

JABRAKA

obcanskavystavba.cz/...

kubami*

Díky za radu, na odkaz jsem samozřejmě narazil a pročetl. Problém je s výškou stropu. Už jsem mluvil s technickou podporou RIGIPS a utvrdil mě v tom, že beton nevysekávat. Na základě mého požadavku maximálního navýšení podlahy o 4,5 cm navrhl následující skladbu: Nechat betonovou mazanina na vložkách Miako (7 cm), hobra 2,5 cm a na ní 2 cm rigidur desky. Kolem stěn obvodový pásek. Také raději doporučítš Hobru místo kamenité vlny (např. rockwool nebo isover)?

Díky

jabraka*

Perfektní kombinace.

JABRAKA

kubami*

A prosím ještě o doplnění. Předpokládám, že ten asfalt tam můžu nechat. Ničemu by pod hobrou a pod deskami rigidur vadit neměl. Nebo se pletu? Je potřeba dávat i nějakou parozábranu? pod námi je další byt. V případě že parozábrana není potřeba, pak je lepší použít na jemné vyrovnání podkladu vlnitou lepenku nebo miralon?

Ještě jednou díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]