Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pohovky v obýváku

Od: inspa* odpovědí: 10 změna:

Zdravím rádce. V obývacím pokoji bych rád vyměnil pohovku. Především z důvodu, 1) je stará a proleželá, 2) dostavily se s věkem problémy s klouby a potřebuji vyšší kvůli vstávání. 99% spím na této pohovce kvůli televizi - prostě jsem zvyklý tak usínat (i když mám pohodlnou postel v ložnici). Zároveň slouží pro posezení při zřídkavých navštěvách.

Požadavky:

1) výška sedáku (výška ze které budu vstávat alespoň 55 cm cirka) - nejdůležitější požadavek na vysoky posez

2) pohodlná (vyšší) opěrka zad při sezení s návštěvou

3) rozměr lůžka na délku cca 200 cm; šířka aby se tam dalo pohodlně spát i sedět opřený (nyní mám cca 60-70 cm, tak odhaduji do 90 cm)

4) pokud by měla vyvýšené okraje na opření hlavy či podložení polštáře, mám rád více pod hlavou (polštáře plánuji dokoupit zároveň, mám rád se různě "podkládat", tak jich bude víc). Ale i z důvodu aby mi nepadaly přes okraje (dlouhá strana bude u zdi a oba konce "do prostoru". No něco jak slavná pohovka u Simpsonových, kdo znáte.

5) rohovku moc nechci (kvůli prostoru v obýváku, nechci ho členit - prostě jsem zvyklý na situaci: zeď-pohovka- stolek- trochu prostoru a TV stolek s TV a audio video mašinkama)-další zeď. Ta standardní šířka těch 90 je maximum. Ale pokud by lehce jeden roh vyčníval, dalo by se (posedět v kouě s nataženýma nohama čelem k TV, ale fak jen kousíček, nohy mohou přečnívat :-D )

6) netrvám na úložných prostorech a rozkládací pohovce (raději bytelnější kousek bez hejblat)

7) matrace - tady si nechám poradit - jsem zvyklý na lamelové rošty a tužší matraci, ale pokud mě doporučí někdo péráka co vydrží, proč ne (ale nechci moc měkkou, abych neztratil ten hlavní požadavek - výška vstávání nad 50 cm)

8) materiály nějaké přírodní (kůže a koženka NE), odstíny hnědé, dřevo , okr/béžová tmavší cca

9) a víc mě nenapadá, takže nakonec cena - do cca 13 tisíc

Vím, že jsou to nároky jak na zakázkovou výrobu (kam se zas nevejdu cenou). Takže prosím, jestli byste někdo o něčem takovém věděl. Případné kompromisy a ústupky ze svých požadavků bych zvážil. Děkuji

Prošel jsem všmožné stránky a tomuto co by vyhovělo nenašel. Pro inspiraci - s hodně kompromisy - jsem zatím nejvíc nahnutý posteli (nikoli pohovce), která ale postrádá mnohé z toho, co bych chtěl: jena-nabytek.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

Teď dle vás budu za protivu. Píšete, že jste vše prolezl, viděl a co očekáváte od nás? Zázraky na počkání?

Máte neslučitelné požadavky. Buď budete pohodlně sedět a nebo ležet. Při šířce pohovky 90 cm ( to už není pohovka, ale postel) i s velkými polštáři se neposadíte, abyste se mohl opřít. Při opření o polštáře budete mít nohy vodorovně na pohovce, na zem nedosáhnete. Pochybuji, že takový posez by u vás návštěva ocenila.

Válendy jsou s vysokým posezem, lze dokoupit i čela. Tak si musíte ujasnit co vlastně chcete.

inspa*
hodnocení

Očekávám, že odpoví někdo, kdo ví co já ne. Proto píšu do poradny a při svých nárocích očekávám případně i 0 odpovědí. Pokud bych chtěl diskutovat, půjdu na jiný, diskuzní, server, kam bych odporoučel i vás. Např. @jabraka v první reakci zde dal smysluplnou odpověď.

id

@jabraka dal opravdu smyslplnou odpověď, ale ani ta vám nepasuje. Ach ta výška, hmmmm

Omlouvám se za reakci, ale když má někdo nesmyslné požadavky, musela jsem reagovat. Na zakázkovou výrobu nemáte finance a všechno jste již shlédl a pořád nic nenalezl.

jabraka*
hodnocení

2x

před Novým rokem bych napsal úplně stejný dotaz.Nakonec jsem dál nepřemýšlel a dal jsem na reklamu.Internetový obchod OKAY

Objednal jsem tuto sedačku 3+1+1 ZOFIA okay.cz/...

Především tu rozhodovalo i to,že sedačku s dvěma křesílky nejen přivezou a smontují,ale starou proleželou rozeberou a odvezou.

Už si na ni spokojeně staré kosti ukládám.

JABRAKA

inspa*
hodnocení

Děkuji, to nevypadá zle. Bohužel ta dvě křesla jsou mi tam k ničemu a s tím zřejmě spojená i ta cena o 5,5 tisíc vyšší než má představa. Škoda - kdyby to měli bez těch křesel... Jo a výška sedu - to je o 10 cm méně. Holt při mé výšce...

hodnocení

0x
Zdravím.
Mrkněte na Favi.cz
favi.cz/...
inspa*
hodnocení

Děkuji za snahu, no. Jak jsem psal, tohle jsem všechno prolezl i to co mi posíláte. Nic mi to nepomůže, proto jsem psal konkrétní požadavky. Takových firem je mraky, ale nenaklikám si tam, že chci výšku sedu takovou, a představu makovou - vyberu si tam tak tvar, materiál a nic neříkající styl :( Proto se ptám konkrétně tady už ze zoufalství. Ale díky za snahu

Tak si nechte udělat na zakázku.
Firem je dost.
id

Jenže za 13 tisíc takovu pohovku nelze vyrobit. Tazatel bude muset z požadavků slevit a nebo si vzít k důchodu brigádu.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

udelat si cas a objet siroko daleko vsechny obchody s nabytkem, nekteri umi sehnat i to, co v nabidce nemaji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]