Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paletový vozík

Od: smarticek® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

na paleťáku unikal olej okolo pístu. Olej jsem vylil, vytáhl ventily, profoukl kopresorem od nečistot a vrátil vše zpět. Koupil jsem okroužek a gufero a vyměnil. Naklopil jsem vozík nabok, abych měl dolívací šroub tak, aby byl nejvýš co to jde a dolil jsem olej. Vše jsem zašrouboval. A zkusil vozík. pokud dám páku do zvedací polohy, vozík zvedá píst, ale když vrátím oj do svislé polohy, tak píst zase klesne. Rozdíl je, když na vidlích stojím a rychle pumpuju, tak se po chvilce chytne a zvedne mě, normálně ho i spustím, ale bez zátěže vůbec.

Neví si prosím někdo rady?

Přikládám foto panenky pro představu.

Díky

Paletový vozík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Musí tam být zpětná klapka aby ti neuteklo cos napumpoval. Hledej ji na konci bazmeku kterým se pouští paleta dolu.

bává to kulička v sedle

hodnocení

No ten ventil jsem mel rozdělanej a kulička tam je. Z jedné strany je píst, kterej se ovládá pákou na rukojeti. Pod ním pružinka a to celý je v tom mosazným pouzdře. Z druhe strany kuličky je 3roub, pod ním čep s kuželovitou zátkou a pružinkou, to celý pod šroubem v mosazným pouzdře. Nevím jak to má fungovat, jestli kulička nemá náhodou v nečem třeba být. Nejhorší je, že nevím ani co je to za typ paleťáku, ale kroužky atd jsou stejné jako na jakýsi NV20.

asd1

Podle popisu bych spíš tipnul že netěsní píst, jen pod zatížením se O-kroužek víc "rozplácne" a začne těsnit...

hodnocení

Právěže nikde nic neuniká, nesičí ani nic podobnýho, aby se to dalo najít. Spíš mě příjde, že ten tlak, když na tom stojím, zavře ten přepouštěcí ventil pořádně a pak to neuniká, ale sám si myslím, že to je tím, že tam je někde vzduch, ale nevím jak to odzvdušnit. Když povolím nalívací šroub tak při pumpování teče olej. A zkoušel jsem i různě nastavit polohu šroubu kterej mačká píst, aby paleták sjel dolů. Všechno bez výsledku.

hodnocení

haiwata: kulička v sedle...to myslíte tu velkou co je na zvedacím pístu nebo tu co je pod pístem na spuštěcím ventilu? jakože by v tom kam zapadá do vidlí třeba něco bránilo? Mě na pohled přišla napevno v tom pístu, ale nějak se tam dostat musela žejo, když je větší půlkou uvnitř, není tam ale žádní matice ani šrouby, vypadá to spíš že tam je vlisovaná nebo tak něco.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]