Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení zátky na přívodu vody - pro zapojení myčky

Od: barbora* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, prosím o radu. Před x lety byla natažená voda a nachystaná na připojení k myčce, kterou jsem koupila až teď.

Zkoušela jsem to odtáhnout, ale marně..je tam Loctite 55 a po odmotání bych řekla, že tam je i lepidlo.

(Protože když už, tak pořádně)

Nešlo to ani klíčem ani gola sadou (ani když jsem nasadila klíč a snažila jsem se do toho klepat kladívkem přes hadru, tak se to ani nehlo.)

Prosím o radu jak to povolit, aniž bych musela rozdrbat půlku kopelny a napojovat to znova :D

Viz. příloha

To je tak, když ti řekne otec "máš to nachystaný na myčku" :D

Povolení zátky na přívodu vody - pro zapojení myčky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
To chce chlapa - instalatera a dvoje kleste blicky, jednema podrzim nastenku a druhyma povolim zatku. Na zatku vezmu mensi a uzsi blicky. Zadne klepani ani nahrivani!

re4zon
hodnocení

2x
Nastenku podrzet hasakem pres hadr, zaprit nebo pevne drzet. Zatku chytit do francouzaku, pripadne ho prodlouzit trubkou a zabrat. Ale jestli tam nekdo nablil lepidlo do zavitu, at si to povoli sam, to je fakt napad..

hodnocení

2x
Ak to nejde silou, použite o niečo väčšiu silu. Ideálne pozvite inštalatéra. Bude mať vercajk, gryf a zváračku na PPR trubky, ak by tá nástenka nešťastnou náhodou rupla. Loctite 55 je polyamydové vlákno s bielou inertnou mazacou pastou. Nevytvrdzuje. Môže ho tam byť ale príliš a utiahnuté až moc. Neklepte po tom a nechodte na to s plameňom ani horkovzduchom. Leda tak poliať horúcou vodou z konvice.
Nezamienať s tesniacim tmelom, ten býva väčšinou modrý alebo červený.

hodnocení

0x

To je trosku neprijemne, klasiku na kovove potrubia, teda plynovy horak nemozno pouzit. Tie plastove nastenky pre vodovodnu bateriu (aku tam mate) maju zavitovu mosadznu vlozku a skorodovane by to byt nemalo, kedze su dve vec z mosadze zatocene v sebe. Riziko pri velkej sile je prasknuty plast alebo spoj v kolene a skonci to aj tak sekanim v stene. Odporucam vytiahnut skrinku z linky prec, nech mate manipulacny priestor a druha osoba nech drzi hasakom ten plast, vy budete tocit mosadznu maticu. Potrebujete spravny kluc (cim dlhsi, kvoli pake), nesmie mat volu, aby neostruhal mosadz.

hodnocení

0x
"že tam je i lepidlo" - jestli to nějaký dobrák pojistil sisealem, tak mějte instalatéra v záloze a pohotovosti, protože povolí všechno kolem kromě zátky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]