Nejste přihlášen/a.
Máte zkušenosti s mobilní klimatizací? Mám na mysli s odvodem z okna, ne jen ochlazovač. Napište své zkušenosti, prosím.Rozhoduju se o zakoupení.
Delino, dobře že se ptáte, nežli koupíte něco, co Vám nebude moc fungovat.
Hluk a neefektivnost, to jsou důležité faktory.
Aby se místnost ochladila, musí toto zařízení rozdělit vzduch na teplý a studeny. Studený douká dovnitř a teplý ven. ALE, aby moho foukat teplý ven, musí se do místnosti dostat jiný vzduch, který nahradí ten teplý. To znamená, že nětěsností, dveřmi, okny, digestoří musí přijít z venku vzduch, který je ale teplý, třeba 28-34°C teplý. Vy ho rozdělíte a trošku studeného dovnitř a teplý okolo 40°C ho poustíte zase ven, A dokola, a dokola...už vidíte tu neefektivu?
Musíte z venku přivést, přes klimatizaci, vzduch již ochlazený...
pokud je moznost ji namontovat tak priplat a kup splitku, mobilni klimy za par tisic vyjdou zhruba stejne jako vetrak, aspon trosku ucinne jsou ty od 10tkv vys a to uz je lepsi doplatit na splitku
mel sem mobilni jedno leto ( daikin za nejakych 15tkc ) , dalsi leto uz sem mel doma splitky a je to uplne neco jineho, muzou byt pustene ve dne, v noci, u televize a stejne te nerusi, coz se o mobilni rict nedalo
@pavlos měl na mysli vyhledávání zde na poradně. Jinak jak píše @smode, mobilní klima je hlučná a skoro neúčinná. Ona sice fouká studený vzduch, ale zároveň přisává do místnosti teplý tím, jak okenním komínem odvádí horký z teplé strany klimy. Takže je to vylej-nalej. Její zastánci ujišťují, že mobilní klimatizace je skvělá. Jenomže oni ten pocit mít prostě musejí, když za ni vyhodili peníze.
Oslovte 3 firmy v okolí a poptejte splitovou klimatizaci, klidně co nejlevnější (i tak bude lepší než mobilní). A až budete mít 3 rozpočty pak udělejte rozhodnutí, zda se mobilní vyplatí. Za rozpočty nic nedáte a budete vědět jak to je. Podle mě budete překvapena, že to není tak drahé, jak si myslíte.
Cena provozu je jiná kapitola... záleží, zda bude v létě běžet měsíc 3 hodiny denně nebo 3 měsíce non-stop.
Mám tuhle věc cca 10 let. Znova už bych jí nekoupil. Účinost mizerná, spotřeba obrovská, kravál neskutečný. Zapomeňte na to, že se při běžící klimatizaci vyspíte. Ale je pravda, že mám levnější verzi. U těch luxusních to možná bude jinak, ale už princip těchhle klimatizací to celkem vylučuje.
Už se to tu na poradně řešilo mnohokrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.