Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchový kout

Od: petrpavel* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám v sprchovém koutu el. krabici ve výšce 2,20 m od spodní hrany krabice po podlahu. /situace viz foto/

Chtěl bych, aby vše bylo podle předpisů - stačí tedy vyměnit krabici za krabici s vyšším krytím/ ipx4 a více/ a dát ji do výšky 2,25m? Pro sichr bych ji ještě překryl novým obkladem / demontovatelným/ nebo dráty v krabici zalil gelem.

Možná má někdo z Vás s touto situací skušenost, či má lepší řešení, v tom případě prosím o radu. / ať nevymýšlím již vymyšlené /

Děkuji PP

Sprchový kout
Sprchový kout #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V tej krabici je spojene co? Lebo tie rozne detaily ako :

nikam nezapojeny zltozeleny vlavo hore alebo spojene zltozelene a modre vratane viac vodicov pod jednou skrutkou vlavo dole vo mne nebudia doveru v bezpecnost celej veci. Ked to mate takto sfusovane, cakat sa da vsetko. Obkladac, ktory vyrezal do obkladacky stvorec s vystupkom tomu nasadil korunu. Cele sa to malo riesit komplexne pred obkladanim.

Moj nazor : komplet vsetko odpojit, natahat nove kable inokade (mozno cez podkrovie) a krabicu vytrhnut, kable odstrihnut a dieru prekryt obkladackou.

hodnocení

0x
Idealne dejte krabici ven do jine mistnosti, alespon mimo sprchovy kout.

petrpavel*
hodnocení

Není možné tahat nové kabely, je třeba se popasovat s touto situací, jak jsem psal výše, mám svou představu, ale třeba má někdo z Vás lepší řešení. Rád ho použiji.

Lepsie, bezpecne a profi riesenie sme poradili, vy ste ho odmietli. Je to vas boj. Aj v pripade nejakej super tesnej krabice sa mi vobec nepaci ten obsah, zatial neviem, co je tam spojene.

hodnocení

0x

"Chtěl bych, aby vše bylo podle předpisů"

Pokud nezměníte umístění krabice, nebo sprchového koutu, tak to nikdy podle předpisů nebude (byť o pár centimetrů).

Peter - proč Vás zajímá, co je v té krabici spojené *sok*? Není to jedno? To jako že když tam bude připojené světlo, tak Vás to zabít nemůže a když tam bude zásuvka, tak ano? V čem je nebezpečnější krabice s několika nezapojenými vodiči, proti krabici plně zapojené? Jednou platí určité předpisy a ty (pokud si dobře pamatuju) nic takového nerozlišují.

Ide o cistu zvedavost, nic ine. Najma tie spojene modre a zltozelene znamenaju na 99% dalsi zavazny problem typu mix TN-C a TN-S, najskor bez chranica ... Samozrejme je to cele zle a podla predpisov to nikdy nebude.

Tipnem si : ide o prerabku podkrovia (vid sikma plocha pod uhlom 45 stupnov), kde manzelka povedala "sekat sa nebude a bude to hotove za 3 dni". Obkladac splnil ulohu ...

petrpavel*
hodnocení

Když krabici umístím do výšky 225cm tak to bude v zoně 2 a pak by stačilo vyšší krytí?

Podle info bývalého majitele jsou v krabici přivedeny 3 fáze + nul + zem/vlevo dole/ a odvod země končí na plech vaně a pod sprch. koutem / to jsou ty dva dráty na sobě /- říkal, že nějaká příprava na vířívku, která se nekonala.

hodnocení

0x
To už smrdí krchovem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]