Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám v sprchovém koutu el. krabici ve výšce 2,20 m od spodní hrany krabice po podlahu. /situace viz foto/
Chtěl bych, aby vše bylo podle předpisů - stačí tedy vyměnit krabici za krabici s vyšším krytím/ ipx4 a více/ a dát ji do výšky 2,25m? Pro sichr bych ji ještě překryl novým obkladem / demontovatelným/ nebo dráty v krabici zalil gelem.
Možná má někdo z Vás s touto situací skušenost, či má lepší řešení, v tom případě prosím o radu. / ať nevymýšlím již vymyšlené /
Děkuji PP
V tej krabici je spojene co? Lebo tie rozne detaily ako :
nikam nezapojeny zltozeleny vlavo hore alebo spojene zltozelene a modre vratane viac vodicov pod jednou skrutkou vlavo dole vo mne nebudia doveru v bezpecnost celej veci. Ked to mate takto sfusovane, cakat sa da vsetko. Obkladac, ktory vyrezal do obkladacky stvorec s vystupkom tomu nasadil korunu. Cele sa to malo riesit komplexne pred obkladanim.
Moj nazor : komplet vsetko odpojit, natahat nove kable inokade (mozno cez podkrovie) a krabicu vytrhnut, kable odstrihnut a dieru prekryt obkladackou.
Není možné tahat nové kabely, je třeba se popasovat s touto situací, jak jsem psal výše, mám svou představu, ale třeba má někdo z Vás lepší řešení. Rád ho použiji.
"Chtěl bych, aby vše bylo podle předpisů"
Pokud nezměníte umístění krabice, nebo sprchového koutu, tak to nikdy podle předpisů nebude (byť o pár centimetrů).
Peter - proč Vás zajímá, co je v té krabici spojené ? Není to jedno? To jako že když tam bude připojené světlo, tak Vás to zabít nemůže a když tam bude zásuvka, tak ano? V čem je nebezpečnější krabice s několika nezapojenými vodiči, proti krabici plně zapojené? Jednou platí určité předpisy a ty (pokud si dobře pamatuju) nic takového nerozlišují.
Ide o cistu zvedavost, nic ine. Najma tie spojene modre a zltozelene znamenaju na 99% dalsi zavazny problem typu mix TN-C a TN-S, najskor bez chranica ... Samozrejme je to cele zle a podla predpisov to nikdy nebude.
Tipnem si : ide o prerabku podkrovia (vid sikma plocha pod uhlom 45 stupnov), kde manzelka povedala "sekat sa nebude a bude to hotove za 3 dni". Obkladac splnil ulohu ...
Když krabici umístím do výšky 225cm tak to bude v zoně 2 a pak by stačilo vyšší krytí?
Podle info bývalého majitele jsou v krabici přivedeny 3 fáze + nul + zem/vlevo dole/ a odvod země končí na plech vaně a pod sprch. koutem / to jsou ty dva dráty na sobě /- říkal, že nějaká příprava na vířívku, která se nekonala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.