Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beton na terase popraskal, barva nedrží

Od: pepka13* odpovědí: 13 změna:

Prosím mám dotaz, na jaře loňskýho roku jsem ošetřoval beton, tím že jsem zametl plochu,vystěrkoval mrazuvzdorným lepidlem a natřel disperzi a poté natřel dvakrát betonovou podlahu mrazuvzdornou barvou.Beton mi letos popraskal zvedl barvu i ze spodní vrstvou. Prosím co mám dělat? děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

1x

Pokud kdo opravuje betonové konstrukce, pak by se měl vykašlat na všechna flexi-, a mrazivzdorná lepidla a podívat se na speciální chemii určenou pro sanování betonu. Betosan.cz může hodně pomoct, nebo murexin. Strejda google najde. Já mám rád betosan pro systémovost a široký záběr...Řešení pomocí speciální stavební chemie je konečné.

Stavbu a rekonstrukce je potřeba dělat sémanticky = používejme stavební chemii a materiály k tomu k čemu jsou určeny a pak se vyhneme problémům. Jestliže je flexilepidlo určeno k lepení obkladaček venku, pak s ním lepme obkladačky a na vysprávku používejme vysprávkovou chemii a ne lepidlo na obklady..

Nechci se nikoho dotknout a snižovat dosavadní dobré zkušenosti s tím kterým materiálem, ale rozum do hrsti. Pak to vypadá tak jak to vypadá = platíme drahé prachy za další nekvalitní řešení než dojdeme k poznání, že v dnešní pokročilé době máme lék na všechny neduhy.

23.02.10 11:31

Jiří, *palec*

profimat*

Do kamene vytesat!

No já mám podobný problém. Teče mi skrze terasu na čtyřech místech do garáže a zkoušel jsem vše možné i nemožné a nepomohlo. Chyba bylat ta, že původní majitel udělal zábradlí z lešeňových trube, které zabetonoval v terase tak, že jsou jejich konce v garáži ve stropě... *zed* Ačkoliv jsem je vymlátil a původní díry zabetonoval (použil jsem i disperzi do betonu), nový beton se nespojil se starým, ve kterém je více písku než cementu a zatéká mi tam stejně... :(

Petr

A já mám také podobný problém - terasa má strop z MIAKO tvarovek zasunutých do keramických trámců a na tom je 10 cm vrstva betonu, bohužel v rovině, beze spádu. Na tom betonu už jsou 3 vrstvy IPY navařeny, ale do místnosti pod tím stále zatéká. Na IPĚ jsou volně položeny dlaždice 30 x 30 na gumnových podložkách. Uˇž mě to nebaví stále sundavat dlažbu a vařit IPU a rozhodl jsem se terasu zastřešit a vybudovat tak další podkrovní místnost. Alespoň tam bude rovná podlaha :))

hodnocení

1x

stéle se výmýšlí vymyšlené:

hasoft.cz/...

a mnoho jiných...

jabraka*
hodnocení

0x

Chyba je v tom,že podklad pod beton terasy je v mělké hloubce a letošní mrazy zamrazily vodu v podkladu.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

Zdravím. Netuším, jakým způsobem pan Jabraka dospěl k přesvědčení, že beton je na terase. Myslím, že prolém je v samotném betonu, upřesněte, prosím, materiál, z kterého "beton" je, podklad pod betonem, tloušťku betonu (myslím výšku vrstvy), a jestli je beton nějak armován (karisíť...)

doplněno 22.02.10 22:29:

Aha, terasa je daná z názvu dotazu, - omluva.

hodnocení

0x

dodejte fotky a podrobnosti o jaký beton se jedná? koupelna, střecha,?

Vada asi je "zametl plochu,vystěrkoval mrazuvzdorným lepidlem a natřel disperzi a poté natřel dvakrát betonovou podlahu mrazuvzdornou barvou" špatným postupem,

vysát povrch, penetraci, povrch dle technických listu BASF-sh. basf-cc.cz/...

pepka13*
hodnocení

Jedná se o střechu, mám terasu na střeše už 10 let. Postup : lepenka, pak ještě jedná slabší lepenka, a beton 7 cm silný. Po cca 5ti letech jsem se dokopal k tomu že trošku rozdrolený beton opravím, a to tak jak jsem popisoval. Dobře když jak píšete, obouchám beton kde je popřípadě duty a použijí hrubý pisek a s mícham s lepidlem na bazen ( jak se to lepidlo jmenuje? ). Můžu pak po saschnutí položit dlažbu, nebude se mito opakovat? A prosím mám ještě jednu otázku, v tom betonu mám trhlinu cca: 2 m a do hloubky cca 2 možná víc cm. děkuji

Beton na terase popraskal, barva nedrží

Pepku, přečtěte si odpověď od technika Jiřího, popřípadě si se podívejte na odkaz hasoft.cz/...

Váš postup je špatný a nezaručuje dobrou kvalitu.

Trhlina: musí se zjistit proč se stala, zdali je již po pnutí.

ICQ 55180641

kjanik112*
hodnocení

0x

Radíme našemu kolegovi.Letošní zima byla tvrdá a nemilosrdně otestovala naše díla.Dobře udělaný beton ji však musel bez úhony přežít.Předpokládám, že máte dostatečný sklon, a nestojí Vám na něm voda. Pak muselo při betonáži dojít k nějaké chybě.Práci s betonem se člověk učí celý život. Všichni řemeslníci s mnohaletou praxí řeknou :Jak se neudělá beton perfektně hned, vše ostatní je už jenom chytání kočky za ocas. Takže: kladívkem omlátit vše co půjde.Z písku ostrého-vypraného ve vodě, se namíchá beton 1 :2,5 a přidají se 2 lžíce lepidla pro bazénovou dlažbu na kbelík. Namíchá se hustší beton-lžíce v něm musí stát- a po nanesení se to dřevěným hoblem důkladně zatlačí a zatočí. Vlhkým molitanem se udělá-vymodeluje- přechod do nuly.Nadělat za horkého počasí.Každý praktik Vám ale potvrdí, že už to nikdy nebude 100% - čas od času to bude třeba opravit.Osobně mám zkušenost, že dobře udělaný beton vydrží i 50 let.

hodnocení

0x

opravoval beton, takže nebetonoval, jen opravoval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]