Nejste přihlášen/a.
Potřebuji vyměnit expanzní nádržku k TUV zásobníku a nejsem si jistý, jestli jsem objednal správně.
Objednané zboží je zde(typ DD8) : gas.cz/...,
jakási průtočná verze, velikost 8l, tlak 10 bar?
Ano .
Ta stávající je pro ÚT , i když jsem viděl bílou se stejnými parametry - skladníci se občas přehmátli, expanzka pro ÚT je na nižší teplotu a vyšší tlak
Refix DD je OK.
Ta Elbi je membránová pro topení, na boileru nemá co dělat. Rychle to prorezne ve spodní půlce...
Pro boilery jsou s vakem (voda nejde na plášť)
u boileru má být expanzka na vstupu = 70°C je OK
Moc díky všem, ještě se zeptám na postup výměny. Stačí uzavřít přívodní a výstupní ventil na vodu a pak starou expanzku vymontovat? Pak už s tím nic nedělám? Jen zase zpět otočím ventily?
Tady jsem v návodu našel nějaká doporučení. Jak to nastavit?
Doporučujeme:
A:Uvedení do provozu V systémech ohřevu TUV viz str.2 p0 = pa - (0,2 až 1) baru (pa = nastavený tlak na regulační armatuře)
Po = pa - (0,2-1)baru
pa najdu na jaké regulační armatuře?
Jaký máte tlak v systému? Voda z vodáren nebo studna, vrt?
Nastavení předlohy = zásoby vody v nádobě při minimálním pracovním tlaku.
– uzavřete ventil pro vypouštění z nádoby, opatrně a zvolna otevřete uzavírací ventil u nádoby. Jestliže je správně nastaven
tlak plynu p0 v nádobě, minimální tlak vody pa je vyšší a voda naplní část nádoby.
Tak je to urcite pohodlnejsi. Zavru kulac servisni armatury, vypustim si expanzku, natlakuju a nemusim nikde otevirat baterii. V pripade demontaze expanzky, kulac zavru a tepla voda funguje dal.
Zavřu vstup, otevřu baterii, foukám a nemusim hledat kýbl na vypouštění vody z expanzky.
V případě poruchy expanzky jí sundám, vrazim zátku a boiler jede bez expanzky.
Pětikilo jde využít jinde, samozřejmě každý si může zvolit co chce.. Radši mám jednoduché věci, další ventil navíc = další ucpávka která může téct..
Tento servisní ventil je pro topný systém. Zde si zavřu vodu do baráku a otevřu baterii a tím systém odtlakuji.Naprostá zbytečnost a vyhozené peníze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.