Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flexibilní lepidlo na hřebenáče

Od: colpix odpovědí: 21 změna:

Zdravim,potrebuji podmazat nekolik betonovych hrebenacu a zbylo mi flexibilni lepidlo na dlazbu.Mohu ho pouzit?

doplněno 25.04.21 22:43:

Lepidlo je venkovni.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den!

Výše je již řada rad pro i proti, začínají se zde málem prát, tak jedna rada ze života. Můj švagr, profi zedník použil na podmazání hřebenáčů na svém domě flex. lepidlo, které "zachránil" *hi* jako zbytky a nadnormativ na stavbách, kde pracoval. Je to již hodně dávno, nejméně 30 let a stále to drží. Takže ten zbytek lepidla co máte klidně na hřebenáče použijte!

Další příklad. U mne na chalupě, také před cca 30. lety profi parta pokrývačů překládala tašky, maltu na podmazání hřebenáčú a ořezávaných tašek v úžlabí sami rozmíchávali v truhlíku. Z velké části je již malta vypadaná, letos po zimním období se na zemi zase povalují kousky vypadané podmazávky. V okapech také zbytky malty nacházím. Chtělo by to už podmazat znovu. Takže "babo raď"!

anonymni357
hodnocení

Dekuji,to je rada na urovni,pisete fakta,neplacate si jatra,rozhodnu se ja!

hodnocení

2x

Pokud je určeno pro exteriér, nevidím problém...

hodnocení

0x

Ano, i flexibilním lepidlem to jde, ale proč potřebujete podmazávat hřebenáče?

doplněno 26.04.21 15:32:

Děkuji za vysvětlení, znám i staré střechy, které se podmazávaly hřebenáče i tašky na krajích, asi dvě řady. Zváště když přesahovali přes štít.

Lepdlo je vhodné, když je třídy C2T a vyšší, každý výrobce směsí má "svoje"lepidlo.

stawebniny.com/...

Hřebenáč od malty lze oříznou flexou, aby byl zase jako nový.

U starých typů krytin se hřebenáče běžně podmazávaly - aby je neshodil vítr! :) Nové sofistikované střešní systémy to nepotřebují - mají ale jiný systém upevnění ke krovu.

zaseja

Nepodmazávalo, to dělali jenom občas neznalí kutilové.

Zaseja - Koukněte se třeba na památkově chráněné objekty, tam to také podmazávají kutilové?
U nás ve vsi jsou na všech starých střechách hřebenáče podmázlí.
Prodává se pytlovaná směs s výstužnými vlákny pro větší životnost.
anonymni357
hodnocení

Milane,strecha 40 let,beton,vsechny tasky podmazane,asi kvuli tepelne izolaci,to znamena nemoznost vymeny tasky,jak se s tim pohne,uz se neda vratit do drazky!

Vsechny hrebenace jsou polozene na maltu,zadne jine upevneni.

Pokud by se to jistilo jinak,asi bych musel dat jine,nebo stare provrtat,nebo nejake pasky.Ale pod nimi neni lat na kterou by to slo kotvit.

Proste jsou polozene na tasky do malty.

Potrebuji to nejak opravit,malta misty chybi atd.

Za zhodnoceni a radu budu vdecny.

anonymni357
hodnocení

Milan,dekuji.

Dříve se to tak dělalo. Bobrovky se pokládaly do malty v celé ploše, profilované tašky po obvodu, protože se nedávala fólie, tak kvůli zafoukávání sněhu a prachu se z půdního prostoru ještě všechny tašky podmazávaly. Na vyplnění mezer pod hřebenáči se mi u lepidla moc nezdá konzistence lepidla a spíš bych ho přimíchal do maltovky.

anonymni357
hodnocení

Dragone,v zivote jsem to nevidel a to jsem na vesnici uz pred 55 lety lezl po strechach,podmazavaly se okraje a hrebenace.

Vyjimka a prejzy potvrzuji pravidlo.

U podmazanych bobrovek je vymena obtizne mozna tak,ze se odsekne cep a taska jde opatrne vysunout ,prostor ocistit dat nova,spis si myslim,ze tezko!

Ja mam betonove km beta,ktre maji drazku i po stranach,vysunout jdou jen po nadzvednuti okolnich tasek.Ty tasky potom neni mozne vratit zpet,poskozena malta to nedovoli,musel bych kvuli spadlemu kladivu prelozit tu podmazanou STRECHU!

Umite si to predstavit,kdyz tvrdite,ze se to tak delalo?To muze udelat jen idiot!

hodnocení

0x

Flexibilní cementové lepidlo je určeno pouze k lepení tenkovrstvou technologií, tj. cca kolem 10 mm tl. Pokud chcete lepit hřebenáče, které navíc musí snášet extrémní výkyvy teplot, je lepší použít vápennou maltu.

Hledejte pokrývačská malta Knauf MPV1

joudic*
ve velkem bochniku flexi lepidla mi drzi cela leva brana uz 10let paku a nevypada, ze by se loucila, zadne praskliny a pevna petlice stale presne zapadne jak prdel na hrnec. A fakt to neni exterier, obyc flexi.
joudic*
a jeste pridam, nad gril jsem si udelal konickou cepici s kourovodem a krome lehke vyztuhy z hlinikovych profilu to ma steny tluste tak 5cm a zpevnene jen kralicim pletivem, ktere bylo po ruce ...kdyz tu je navsteva ve vetsi zime, v grilu se normalne topi drevem a ma to jen vlasovou prasklinu vy extremni vykyve teplot ;)

Klidně si to dejte rovnou na chleba,proti gustu žádný dišputát, je to super flexibilní *zed* Jen profíci používají materiály v souladu s návodem k použití

joudic*
a prave proto ma profik prilis svazany pohled, je zajatcem vlastni profese a teorie s tim spojene.. zkusil jste nekdy pouzit nejakou stavebni hmotu jinak, pote kdy v praxi se u spravneho pouziti nebo proto, ze zbyl pytel, ukazalo, ze umi mnohem vic a hodi se k vice aplikacim a mnohem lepe nez spravna hmota a nez rika pracovni postup? Asi moc ne :)

Já už viděl spoustu pokaženého díla od profíků. Jen kutil zkoumá a vynalézá.

guma
hodnocení

0x

Zde je malta na hřebenáče:

cemix.cz/...

anonymni357
hodnocení

Dekuji,ale ja umim psat pismenka do okenka vyhledavace,ctete otazky!

Pán je taktní a nechtěl vám rovnou psát, že nemůžete a tak spoléhal trochu na vaše IQ, že se vám to v mozku propojí *smich*

anonymni357
hodnocení

Takovych vdelancu,kteri maji propojitelny mozek s vysokym IQ a kteri nejsou schopni zadne invence,zkouseni novych moznosti,jejich vyuziti a jen papouskuji nejaka dogmata,ktera v navodech casto jen lakaji ke koupi ,UZ JSEM VIDEL!

Nekteri z nich se vyznacuji zduraznovanim sveho vzdelani,treba pred jmenem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]