Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si koupit vrtací kladivo a rozhoduji se mezi těmito
Máte někdo s těmito vrtačkami zkušenost? jakou by jste mi poradili si koupit nebo jinou?
Děkuji
Pokud se tím neživíte a chcete to na doma, kupte tohle. Mám ji už šestý rok a používám prakticky denně, na vrtání, sekání do panelů, místo míchadla... Zatím drží. Vámi vybrané stroje jsou určitě lepší, ale i cenově jinde.
To je fakt, mezi jím vybranou dewaltkou a tímhle je obrovský rozdíl. Ta powermatka ma o třetinu menší otáčky a půl J míň...
Přiznávám, že po předchozích zkušenostech neuznávám ani DeWalt, natož Bosch jako slušný vercajk. Jen problémy, reklamace nechtěli uznat, nakonec po pohrůžkách ČOI vrátili prachy.
Zato už myslím 8 let sebou na montáže tahám Makitu, tu můžu jen chválit, převážně ji používám ke kotvení strojů do podlah - tedy vrtání děr 12-30mm do hloubky 150 i 200mm v průmyslových podlahách, občas nějaký průraz, dost často přijde ke slovu i sekáč. Praktická je i ta hlavička na vrtání klasickými vrtáky, mám sebou sice i klasickou vrtačku, ale kolikrát je rychlejší prohodit hlavičky, než cválat k autu pro druhou vrtačku.
Tiež by som bral tú makitu,majú dostupné náhradné diely a v nízkej cenovej hladine. Takúto som si nedávno opravoval,mala zhoretý rotor a vadný obal na prevodovke,mala toho odbehané asi dosť. Ložisko,rotor a obal vyšiel ma na si 25 € a ide ako nová.
S Makitou mám také dobré zkušenosti, je lehká, vše potřebné do betonu do průměru cca 25 mm vyvrtá. Samozřejmostí bývá plastový kufřík. Má dobrý poměr cena/výkon. Tedy za málo peněz hodně muziky . Měl jsem celkem tři. Vždy ty předchozí někdo ukradl. Nyní jsem přikoupil Hitachi. Má o něco větší výkon, víc hlučná, větší vibrace a cena přibližně stejná a kufřík taky k tomu. Na větší bourání pak půjčuji stroje z půjčoven. Jen připomínám, že se vrtáním živím
Ani jedno. Dobrá např. Makita 2470
Z levných spokojenost s Lidlovkou, příjemně překvapila, nasekala/ namíchala toho docela dost a zatim nechcípla..
Ano, ta Makita je dobrá značka i model. Viděl jsem to už i u několika živnostníků co to používají na svou práci. Naposled u zámečníků.
Jnak tohle je taky poměr cena výkon dobré obi.cz/... Kamarád to má a je to nejsilnější bourací-vrtací (kombinované) kladivo za dobrou cenu...pak už jsou od 5J víc jen bourací kladiva
V zadání vůbec není napsáno, na co to potřebujete a jak to budete používat ...
Mám asi 8 let dva kousky těch úplně nejlevnějších z OBI a z Tesca, je to ten samý model, vždy koupený v akci, i to kango pro malé objemy a drobné bourací práce to nahradí...
Umí to vrtat i mlátit samostatně. Nevím zda to stálo okolo 900,-
Ale pokud byste to měl na denní práci, tak to budete měnit asi každý rok... já to původně kupoval tak, že to odejde v záruční době, no nestalo se, funguje doteď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.