Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno. Budu nechávat zateplit sokl, a při té příležitosti jsem požádal o odkopání zeminy na úroveň základů u podsklepené části domu - na zdi ve sklepě jsou slabé náznaky průsaků. Při odkrytí se zjistilo, že na zdi je již místy protrhaná IPA (nebo její tehdejší obdoba před 30 lety), ale cihlová zeď je krásně a zcela suchá.
Chtěl bych se poradit, protože i firma mi dává dvě možnosti: buď na zeď navařit novou vrstvu ipy (kde ale pak dojde k případnému uzavření vlhkosti z podloží), a nebo jen nopovou fólii (kde jsem dodnes nezjistil, jestli je správně nopy ven, nebo nopy dovnitř - i odborné názory se různí). A co mě ještě vrtá hlavou - pokud se výkop zasype kamením, jak se běžně dělá, není to ve výsledku horší, protože voda se dostane rovnou dolů k základům, místo aby ji zadržela nasáknutím zemina?
Ta nopová folieje větrací.Tedy nopy na stěně umožňuji procházet vzduchu a větrání,i když jsou základy zasypány.
JABRAKA
@jenyk: díky. Ale jak myslíte odvést vodu? Postup byl, navařit tedy lepenku, přikryt nopovou fólii a celý výkop zasypat štěrkem. Nebo je tam případně něco špatně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.