Nejste přihlášen/a.
Ahoj, na malém pozemku stojí rodinný dům společně se stodolou, mají i společné základy. Na katastru je to vedené jako jeden objekt. Chtěl bych stodolu zrekonstruovat a udělat z ní druhý dům. Prakticky základy a obvodové zdi by zůstaly, přibylo několik oken a vyměnila by se střecha. Co vše musí taková rekonstrukce splňovat? Při stavbě nového domu je několik povinností (zastavěnost 30%, vzdálenost 3 m od hranice pozemku, jímání deštové vody,...) to vše bych asi porušil. Nový dům, by měl svůj samostatný vchod i přípojku elektřiny, ale jedno číslo popisné. Lze to řešit nějak takhle jednoduše jak si představuji, nebo se stavební úřad bude na rekostrukci dívat jako na novostavbu?
No,mimo záznam a nic takového tady nepíši - podle hesla kdo se moc ptá, moc se dozví. Pokud máte trošku rozumné sousedy - střecha sama spadne a je třeba provést nouzové zastřešení. Pro obecní úřad - stodolu vymalujete a budete bydlet. Papírově nic víc...Ve skutečnosti - můj dům,můj hrad, pokud to je na katastru jako jeden celek. Samozřejmě nic takového, jako obejít a nezaplatit papírovou válku, úředníky, kolaudaci atd. Vám neradím...
Přesně jak píše @totak. Souhlas od sousedů na okna. Nechat to chvíli uležet a budovat vnitřní prostory, přípojky. Časem nahlásit na st. úřad REKONSTRUKCI obytného domu. Je to jeden celek, nikde se nezmiňujte o STODOLE.
Všechno jde. Ale píšete, že by to pak teda byly dva samostatné domy se vším všudy, akorát by o tom nikdo nevěděl. A co kdyby se pak stalo, a někdo by chtěl ten jeden dům prodat? To ho potom prodáte za cenu prázdné stodoly? Já chápu, že s tímhle člověk nepočítá, třeba to tak chcete udělat pro někoho z rodiny, ale on je život někdy nepředvídatelný, a stát se může cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.