Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je pepř černý mletý škodlivý?

Od: pansvacinka® odpovědí: 8 změna:

Všude na "netu" jsou jen chvály na pepř černý. Ale diskutoval jsem problematiku s kolegou na pracovišti, který tvrdí, že si místo pepře oblíbil chilli, protože pepr se prý "usazuje" v organismu jeho pojídačů.

*sok**ticho*

A můžete si to zkusit i doma: nasypte mletý černý pepř do misky s vodou - a on se nerozpustí - zůstane někde u dna a to dokonce i v případě že projde dlouhodobým varem!

Podle mě je to průser. Víte někdo víc, o řádění pepře v našich tělech?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Zkoušel jsem nasypat do misky s vodou rýži. A ejhle - nerozpustila se (ani po převaření) *sok*! Při představě, kolik rýže se mi za víc než 1/2 století usadilo v těle mě jímá hrůza. Okamžitě jsem jí vyškrtnul z jídelníčku.

Mimochodem - já to nezkoušel, ale to kolegovo chyli se rozpustí ;)?

doplněno 23.04.21 10:25:

naufrago - když tak nad tím přemýšlím *zmateny*, asi se budu živit jen filtrovaným hovězím vývarem. Zapíjet to můžu filtrovaným pivem. Možná ještě tak slanou vodou, tu filtrovat nemusím (sůl se rozpustí bez problémů). Jinak mi hrozí totální zanesení organismu *ee*.

Magdone, napadlo mě to samé, akorát se salátem, bylinkami, mrkví a jánevímčímdalším *smich*

Docela by mě zajímalo, jestli je lepší teda jíst anilinové barvy, ty se rozpouští úplně bájo *uspech*

72mona
hodnocení

5x

Škodlivý být samozřejmě může. Ve větších dávkách a hlavně pro osoby s nějakým zdravotním problémem (žaludeční vředy...). Ale ne proto, že se "usazuje". Rozpustnost na to nemá vliv. Tak ať kolega zkusí kajenský pepř ;) M.

To samozřejmě ano. Když budu jíst mletý pepř polévkovou lžící, určitě mi to dobře neudělá, i když budu mít žaludek jak kachna *smich*. Ale to asi ani to tazatelem zmiňované chilli.

jajo
hodnocení

2x
Volakedy bolo cierne korenie platidlo ako peniaze.

hodnocení

0x

Studie ukázaly, že injekční podání lidského ekvivalentu přibližně půlky šálku mletého pepře do žil myší u nich vede k pomalému a trýznivému umírání. ...*smich*

doplněno 23.04.21 10:02:

ekomarket.cz/...

max*
hodnocení

0x
No a co teprve musi nadelat za paseku sul.
Kdovi kolik ji je v mori na dne, radsi ani nechodit do vody. Haha
Kolega si ten pepr pichal do zily nebo proc se mu nerozpustil?

ondrejlakatos
hodnocení

0x

Dobrý den,

já jsem slyšel že je problém s usazováním pepře v očních bulvách. Myslím si že je to pravda, protože po snědění roštěnky, která byla značně opepřená, jsem viděl mihotající se smítka po mém pokoji.

Teď jste mě přesvědčil že nikdy už černý pepř jíst nebudu, jen ten zelený. Děkuji Vám. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]