Nejste přihlášen/a.
Všude na "netu" jsou jen chvály na pepř černý. Ale diskutoval jsem problematiku s kolegou na pracovišti, který tvrdí, že si místo pepře oblíbil chilli, protože pepr se prý "usazuje" v organismu jeho pojídačů.
A můžete si to zkusit i doma: nasypte mletý černý pepř do misky s vodou - a on se nerozpustí - zůstane někde u dna a to dokonce i v případě že projde dlouhodobým varem!
Podle mě je to průser. Víte někdo víc, o řádění pepře v našich tělech?
Zkoušel jsem nasypat do misky s vodou rýži. A ejhle - nerozpustila se (ani po převaření) ! Při představě, kolik rýže se mi za víc než 1/2 století usadilo v těle mě jímá hrůza. Okamžitě jsem jí vyškrtnul z jídelníčku.
Mimochodem - já to nezkoušel, ale to kolegovo chyli se rozpustí ?
naufrago - když tak nad tím přemýšlím , asi se budu živit jen filtrovaným hovězím vývarem. Zapíjet to můžu filtrovaným pivem. Možná ještě tak slanou vodou, tu filtrovat nemusím (sůl se rozpustí bez problémů). Jinak mi hrozí totální zanesení organismu
.
Škodlivý být samozřejmě může. Ve větších dávkách a hlavně pro osoby s nějakým zdravotním problémem (žaludeční vředy...). Ale ne proto, že se "usazuje". Rozpustnost na to nemá vliv. Tak ať kolega zkusí kajenský pepř M.
Dobrý den,
já jsem slyšel že je problém s usazováním pepře v očních bulvách. Myslím si že je to pravda, protože po snědění roštěnky, která byla značně opepřená, jsem viděl mihotající se smítka po mém pokoji.
Teď jste mě přesvědčil že nikdy už černý pepř jíst nebudu, jen ten zelený. Děkuji Vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.