Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meziskelní příčky do okna

Od: kemo® odpovědí: 9 změna:

Potřebuji poradit ohledně meziskelní příčky.

Chtěl jsem aby byla ve stejné barvě jako je barva dřeva tedy OŘECH.

Pán co dělal cenovou nabídku dal MAHAGON ,poté dole napsal že je v odstínu MOOREICHE a že meziskelní příčky nemají nikdy zcela shodný odstín se dřevem.

Nějak tomu nerozumím.

Přitom kdybych si vybral nátěr dřeva MAHAGON,tak příčka v barvě MAHAGON se zjevně dělá.

Původně sem chtěl právě šířku 8mm,ale někde sem četl že se v imitaci dřeva nedělá,ale dělá se jen zlatá,stříbrná,bronzová. Nedávno sem ale viděl barvu bílou v 8mm.

Takže ted sem na rozpacích.

Meziskelní příčky do okna
Meziskelní příčky do okna #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když dva dělají totéž, není to totéž. Takže se to barevně nikdy nesejde. Navíc pod tím sklem to je vždy jen taková náhražka.

Pokud to má být stejný, tak existuje pouze jediná možnost. Udělat příčky, neboli duplexy, na sklo a nikoliv mezi skla. Tedy nebude to široký 8 mm, alébrž podstatně více. Od tří centimetrů výše. Ovšem nedělá to zdaleka každý. jsou na to potřeba částečně jiné nástroje nežli na samotný okno a je to časově náročný.

hodnocení

Jdu do meziskelních příček,to už měnit nebudu.

Původně sem chtěl 8mm ale někde sem četl že se nedělají v imitaci dřeva.

Dělají se nebo nedělají nevíte?

A proč když je barva nátěru ořech není aji příčka ořech?

Přitom barva nátěru mahagon je a příčka barvy mahagon je taky.

Nedělám meziskelní příčky. Jen duplexy na sklo. A ty jsou podstatně širší nežli 8 mm.

Sice se to jmenuje stejně, ale je opravdu mahagon na příčce stejný jako mahagon na okně? Neřekl bych.

hodnocení

To nevím jestli je stejná.

Logicky by ale stejná být měla,když to má stejný název. Pochopitelně sklo bude barvu trochu zkreslovat.

Jak jsem již napsal, stejný název nezaručí stejnou barvu. Každý kousek dřeva je prostě jiný a u napojovaných lamel je často poznat, kde to je napojený. Jeden kousek dřeva má hustší léta, druhý je má řidší, další je řezaný v tangenciálním směru a poslední v radiálním směru. Každý kousek dřeva bude po nátěru stejnou lazurou prostě jiný.

Natož dřevo a umělá hmota.

hodnocení

0x

Berte to tak, že meziskelní příčky jsou jen imitace, pravděpodobně plastová a tam ty léta jsou umělé, takže musí být rozdíl mezi plastem a nátěrem!

hodnocení

Tak meziskelní příčky ořech nemají.

Vím že už se opakuji,ale dokázali by ste říci jaká barva je podobná barvě ořech?

Nedokáže to nikdo říci. Ono záleží jaký ořech a pak záleží na jakou dřevinu.

Ale obecně je ořech tmavě hnědá dřevina.

hodnocení

0x

jakékoliv barevné odstíny vystavené slunci časem blednou

Můj názor na kříže v oknech raději nechtějte vědět. V každém případě vzorníků je milion a každý výrobce má jiné dodavatele. I ti dodavatelé mají každý dva - tři roky nové vzorníky a vzory...

Nemůžu třeba sehnat lamino vzoru borovice, ze kterého máme stůl i poličky,... chtěl jsem po známém truhláři, aby mi udělal pár poliček - ale prostě už se to 10 let dělá v jiném odstínu. Stejný vzor neexistuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]