Nejste přihlášen/a.
Mám podobného souseda, taky takového vola.Koupil pozemek podél 1/2 mého pozemku 3600 m2. já jsem 2 roky před tím podél této poloviny udělal na své náklady nový plot potahovaný zelenou bužírkou 150 cm vysoký. Prostě nic co by někoho mohlo pohoršovat. On ze stejného důvodu ,,aby měl klid" (žijeme v baráku 2 děti se odstěhovaly) a že postaví zeď. Jelikož je to vůl nadživortní velikosti nic jsem nenamítal. Ukrajinci co kopali základy ten můj plot totálně zničili a zeď má cca 2 metry. Já v zadní části pozemku kde on má darák mám les, jak dlouho si myslíte že trvalo po dostavbě zdi, že přišel s tím, abych všechny vysoké stromy porazil, protože mu stíní - 2 roky...Jeho drzost jsem nechápal, zeď jsem bral tak že od takového vola jsou 2 metry možná málo, ale porážet stromy to už jsem nedal. Naopak v zákonem dané vzdálenosti, jsem vysázel 5 ks ,,sequoia gigantea" rostou pomalu ale daří se jim a děti už jsem instruoval že až to zdědí tak sekvoje tam musí zůstat, ať má tedy ten kýžený klid. A to si myslím , že jsem ještě velice soudný soused a unesu hodně, ovšem pan soused za to že jsem stromy nepokácel , mě už ani nezdraví. To jen tak o sousedských vztazích...J.
Plotter - vam se rozpada plot, ok, a kdo je vlastnikem toho plotu?!
Kdo potrebuje ten plot, kdo ma na zahrade zvirata?
Udelat tam zed, pokud mu budete stinit, tak to muze byt problemek... V zakonech je cosi o operne zidce vyssi nez 1 metr...
Nezname mistni situaci, zkuste to vice popsat, co sousedovi presne vadi a proc.
Muzete mu i naznacit zamer postavit 2 metry od hranice pozemku 5 metru vysokou kulnicku na naradi.. Vemte si 5m prkno a postavte ho 2 m od rozhrady za svitu toho slunce a uvidime, kam az pujde stin, rekl bych ze jeste o metr dale, nez pri plotu 2m vysky )
Je vhodné se za všech okolností se sousedy domluvit a záměr stavby plotu jim včas představit!
Pokud budete bez dohody se sousedem stavět 2m zeď, pak tak učiňte výlučně na svém pozemku (který si necháte vyměřit lomové body a ne jako rozhradu, abyste nezabrali sousedovi pozemek. To by se Vám asi taky nelíbilo, kdyby vám někdo něco postavil, o co byste se museli (ze své strany starat
Prosím, rozmyslete si to. Nechtěla bych vám mít za souseda, ale to je fuk. Píšete " nechci mu dělat naschvály, ale také chceme svůj klid."
Už při záměru stavět takovou obludu, na kterou budu muset koukat, bych udělala vše proto, aby se záměr nezdařil. Pokud by se mi to nepodařilo, tak vás budu obtěžovat hlasitou hudbou hned u plotu, koupím hejno perliček / ty řvou celý den na 1 km daleko), k tomu párek hus labutích - houser řve i když letí letadlo, k tomu 3 kohouty a budete stávat ráno mezi 3 - 4 hodinou. A tak bych mohla pokračovat. Toto chcete? Určitě váš vysněný klid bych vám nedopřála.
Nebuďte sobec, soukromí se dá zbubovat i jinak, než 2 m zdí.
re4zon, hejkal - asi jsem přehlédla, nebo není určeno, zda dům je ve městě nebo na vesnici. Kde není zakázaný chov zvířat, tam se mohou chovat a nikdo vám kohouta nezakáže.
Já jsem vždy pro dohody, jen jsem chtěla tazateli naznačit, co se mu může stát. Nebo nesouhlasíte s tím, že soukromí jde vytvořit i z jiných materiálů a s použitím zeleně? Dle vás je jediná možnost betonový plot.
Než mě zde ukamenujete, tak si to shrneme. Sousedovi je to jedno, třeba žádný plot, ale má výhrady k betonové zdi. Tazatel chce zeď. Chce to dohodu a kompromis , tak bych situaci se sousedem řešila já..
Tak on je ze zapadu a tedy betonovym 2m plotem mu bude stinit slunicko pri zapadu. Defakto stejne jako on sam stini dalsim sousedum vlevo (na vychodu).
To budou asi ty dnesni mikropozemky?
Myslim ze tazatel udela nejlepe, kdyz si zdokumentuje co a proc a pujde se dotazat na stavebni urad.
id To jako myslíte vážně? On by si na svém pozemku postavil plot, a vy by jste mu škodila, dělala bordel a rámus, aby jste se mu co nejvíc pomstila? Kvůli plotu? Vy musíte být tedy bezvadná sousedka... Předpokládám jedna z těch, kvůli kterým se na své zahradě nesmím ani uprdnout, aniž by jste se hned nechtěla nějakým způsobem mstít. Ještě mu píšete "nebuďte sobec", to mi příjde maximálně směšné. Vaše popsané záškodnictví by nijak sobecké nebylo? Aha
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.