Nejste přihlášen/a.
Ahoj, koupili jsme zásuvku s bezšroubovou svorkou, ale po sundání té staré jsem zjistil, že vodiče v této zásuvce jsou celkem slabé. Podle mě je to ještě předchůdce hliníkových vodičů, je to takové tvrdé, podobné mědi, průřez tak 0,8 - 1 mm. Ve svorkách zásuvky špatně drží. Můžu použít čokoládu a nastavit tyto vodiče krátkým měděným drátkem o průřezu 1,5 mm? Díky
No není to ideální řešení, ale ty původní vodiče nastavit můžete. Jen místo "čokolády" bych použil "wago" svorky na příslušný průřez vodičů.
Uvažujte ale o rekonstrukci instalace, pokud tam máte skutečně < 1 mm2 (což není vyloučeno), zavání to problémem.
Ps: Pouzil jsem wago s packou a i wago pastu na hlinik (tedy jak je urceno). Asi se tam dostala vlhkost.
A co myslite, uplne se to cele roztavilo, wagovka KO. Nekdy je fakt lepsi ta cokolada.
Pomohlo by foto detailu krabice s trciacimi vodicmi, bez zasuvky. A istenie toho okruhu je ake? Istic? Poistka? Aka hodnota?
To je na komplet rekonstrukciu, nic ine. Cakanie moze skoncit tazkym urazom / poziarom / smrtou. Komplet nove kable, rozvadzac, chranice + istice ... Je to stare aspon 50 rokov.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.