Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám takový dotaz. Mám stěnu, na které jsou sádrokartonové desky, ale ty nejsou klasicky jako příčka, ale jsou přišroubovány ke klasické cihlové zdi za ní. A teď k věci. Jak mám do této zdi přidělat poličku? Klasicky na hmoždinky do sádrokartonu to asi úplně nepůjde. Mám zvolit klasické hmoždinky? Nebo něco úplně jiného?
Děkuji mnohokrát
Problém je v tom, že sdk se k cihlové stěně nešroubuje . Máte pravděpodobně sdk předstěnu na ocelovém nebo dřevěném roštu, nebo sdk přilepený přes sádrové pojivo ke stěně. Ve všech případech tam je dutina a na to potřebujete rozpěrné hmoždinky, nejlépe ocelové deštníkové. Záleží pak na uchycení poličky, aby se ty dva systémy snesly. Někdy třeba vadí půlkulaté hlavy šroubů, které musí být zapuštěné.
Ty ocelové používám rád, ale tam je právě ta půlkulatá hlava. Existuje celá řada jiných typů hmoždinek, v obchodě vám rádi poradí. U tohoto typu pozor na variantu do jednoduchého sdk nebo dvojitého. Vypadá trochu jinak. Na obrázku je pro jednoduchý sdk
Napsal jsi to sice hezky, ale tak, jak uvádíš to snad udělá odborník, ne laik. Věřím tazateli, že má SDK přímo na zdi, nevidím v tom problém a pak platí spíše to, co jsem uvedl výše.
Osobne to mam tak v kupelni, upevnil som zeleny sadrokarton do vlhka na panelove steny s minimalnou medzerou. dovod bol nater latexom a nechut skrabat to cele dolu + nerovne steny. Tak som oskrabal na par miestach latex ,dal tercik z lepidla a poistil to proti padu zapustnou skrutkou s hmozdinkou v paneli. Drzi to 20 rokov bez problemu, vratane obkladov. Obkladac si chvalil rovnu stenu.
Tu ocelovu kotvu by som tam ale dat nemohol, nemala by sa kde rozpinat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.