Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyžere Savo akrylovou barvu?

Od: petra96* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, mám doma tričko ze základní školy na které se mě dostala akrylová barva ani na vyvářku se barva z trička nedostala a tričko se teda ani nezmenšilo. To triko je už léta vybledlé tak mě napadlo ho hodit do Sava a znovu pak obarvit. Co myslíte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

S trochou nadsázky Vám může zbýt jen ten barevný flek bez trika *smich*

doplněno 19.04.21 20:03:

jiofa - Ne, savo skutečně není kyselina, ale žrát umí taky. Ne, že by Vám v něm po namočení zmizelo triko, ale látku při delším působení poškodit dokáže.

Taky jsem psal "S trochou nadsázky". ;)

jiofa

stemp, magdon: Píšete nesmysly (vyžere látku) a ještě vám to obodují. Je to děs.

Eh, cože? Já neříkám, že Savo udělá do látky díru, ale vzhledově ji nenávratně poškodí. Však to zkus, chytráku.

jiofa

Nepleťte si Savo s kyselinou. Černou nit to vybělilo, to ano a celkově vyšisovalo barvy.

Vyžere Savo akrylovou barvu?

Haha. Tohle je Savo: g.denik.cz/...

jiofa

Všechno extra koncentrované lecos poškodí. I obyčejná voda, pokud v ní necháte hadru měsíc, tak ji můžete vyhodit.

hodnocení

2x

Nevím, jestli vyžere barvu, ale spolehlivě vyžere látku. Bude tam pak růžovobílý průsvitný flek a nevím, jak byste ho znova obarvila. Zkusil bych spíš vhodné ředidlo.

petra96*
hodnocení

Díky zkusím .

hodnocení

2x

Akrylova farba / tmel / lepidlo tuhnu tak, ze voda sa z nich pohtli do saveho materialu (papier / textil /omietka ...) alebo sa odpari. Tym sa polymer zosietuje a zacne to byt vodeodolne. Savo to neporiesi. Vy potrebujete narusit chemicke vazby v tom akryle, hladaj by som na nete (technicky a bezpecnostny list farby), akeho su druhu a co ich rozpusti. V kazdom pripade ziadny zazrak necakakte, tricko tym utrpi tiez.

hodnocení

2x
Savo je na akryl bez sance na uspech... co treba na postizene misto nazehlovacku nebo vice cakancu akrylove barvy?

hodnocení

2x

Často se taková vada na kráse dá kamuflovat vhodnou nášivkou. Záleží ovšem na umístění a rozsahu barevné skvrny.

jabraka*
hodnocení

0x

Savo jako oxidovadlo působí na organické pigmenty v barvách na textil.Pokud byl použit pigment minerální,pak je SAVO vedle-.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]