Dobrý den, mám doma tričko ze základní školy na které se mě dostala akrylová barva ani na vyvářku se barva z trička nedostala a tričko se teda ani nezmenšilo. To triko je už léta vybledlé tak mě napadlo ho hodit do Sava a znovu pak obarvit. Co myslíte?
S trochou nadsázky Vám může zbýt jen ten barevný flek bez trika
doplněno 19.04.21 20:03:
jiofa - Ne, savo skutečně není kyselina, ale žrát umí taky. Ne, že by Vám v něm po namočení zmizelo triko, ale látku při delším působení poškodit dokáže.
Taky jsem psal "S trochou nadsázky".
jiofa
stemp, magdon: Píšete nesmysly (vyžere látku) a ještě vám to obodují. Je to děs.
Nevím, jestli vyžere barvu, ale spolehlivě vyžere látku. Bude tam pak růžovobílý průsvitný flek a nevím, jak byste ho znova obarvila. Zkusil bych spíš vhodné ředidlo.
Akrylova farba / tmel / lepidlo tuhnu tak, ze voda sa z nich pohtli do saveho materialu (papier / textil /omietka ...) alebo sa odpari. Tym sa polymer zosietuje a zacne to byt vodeodolne. Savo to neporiesi. Vy potrebujete narusit chemicke vazby v tom akryle, hladaj by som na nete (technicky a bezpecnostny list farby), akeho su druhu a co ich rozpusti. V kazdom pripade ziadny zazrak necakakte, tricko tym utrpi tiez.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.