Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, při vytápění v kuchyni mi jde teplo jen do horní poloviny radiátoru, radiátor jsem proto měla celou sezonu otočený na 4, tím pádem mám při letošním vyúčtování nejvíce spotřeby tepla (u měřiče) v kuchyni, i když mi šlo topení jen velice málo, soused mi řekl, že nebudu platit, když mi nehřeje dobře topení, ale opak je pravdou. \může mi někdo poradit, je třeba nějak (topenářem) protáhnout ventil (před topnou sezonou nebo je možné i v topné sezoně) nebo je zde jiný problém?
Toto so mnou riesia tiez viaceri susedia, neviem preco si myslia, ze radiator musi byt cely horuci. Privod je zhora, vyzarovanim tepla voda chladne (a preto odchadza spodnou rurou do spiatocky chladnejsia), je uplne normalne, ak je teplota dole nizsia ako hore. Projektovat sa zvykne teplotny rozdiel 10 stupnov, cize ked je hore 50, dole bude 40 a to sa moze niekomu javit ako "studene". Zavzdusnene to nemate, kedze je hore teply. Ak mate termohlavicu, tak nastavenim cisla hovorite, aku teplotu chcete dosiahnut, ventil to otvrara a zatvara sam. Cize pokojne najdete v jednom byte nastavene na "2", lebo im staci 20 stupnov a ked vy chcete povedzme 22 stupnov a viac, budete to mat "4".
Je mozne, mate prilis maly radiator na objem miestnosti, ktoru vykurujete alebo mate otvorene dvere a kurite napr do chodby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.