Dobry den. Poradí mě nejakej šikula jak udelat novou fasadu na staršim dřevodomku?prvni patro je z tramu a podkroví konstrukce pobitá prknama.z vetsi casti to mam zateplene zevnitr,vatou a prez to sadrokarton.ted bych rad udelal novej kabát zvenku.moje predstava je nejaky rošt,prez to osb desky a trebas jen 3-4 polystyren a fadadu.samozrejmě nejaky pruduchy na odvětrání.kdyby jste mel nekdo nejakou zkušenost nebo jiný nápad tak to uvítám. Děkuji všem šikulum a kutilum. Petr.
Vnitřní zateplení není příliš ekonomické.Není využitá akumulace tepla ve stěnách.Když se přestane topit,je skoro hned zima.Při větrání je také ztráta tepla 100%.
Fasáda na dřevo je možná jen na povrch polystyren a perlinka,lepidlo.
Ja ten sadros daval vicemene s designoveho hlediska a kvuli stovnani sten.tak jsem zateploval jen ty obvodove zdi.spis jak na to odvětrani jestli necham nahore mezeru at to vyleti prez tu folii pod strechou.a jestli davat nejakou folii jeste pod ty osb desky nebo pod ten rošt.
ladis*
Kdyz to budes vetrat, tak k cemu izolace? To uz mi zni jak Trombeho stena... (
Stavarinu uz par let nedelam, ale tyhle bastly mi neprijde moc dobre do toho cpat energii...
Parotesku pod sdk jsem samozrejme dal.spis me jde o to odvetrani aby se pak pod tim venkovnim roštem netvorila plisen.když bych dal osb a polyš a uplně to zavřel.ma vize ja takova ze z venku baraku udelam konstrukci bud ze střešnich lati nebo třeba cd profilu na kterou prisroubuju cca 15 OSB a na to polyš a fasadu.tak jestli je nezbytne ve spodni casti udelat vetraci mřížky a nahoře to neuzavirat at se to odpaří přez poropropustku pod krytinou.nikde na netu jsem nic nevyčet tak jsem na važkach abych neco nepo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.