Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v dřevostavbě

Od: lubas* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny potřeboval bych poradit ohledně podlahy v RD ve 2.patře.Ze spodu mám sádrokarton,folii,dřevěné nosné trámy 200*60mm(mezi nimi tepel.izolaci a je to zakončené OSB deskou tl.18mm.Chci se dostat na výšku 100mm(je to bráno i s plovoucí podlahou jen pořád nevím jaký systém použít.Uvažuju o suché podlaze,ale zatím moc o tom nevím.Díky za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Tu celkovou výšku počítáš odkud?

Ty máš v podstatě hotovou plochu podlahy a chceš tam něco přidat?Pak použij dřevovláknitou desku jako podložku pod plovoučku.(hobru) je v různých tloušťkách a má dobrý kročejový útlum.

JABRAKA

lubas*
hodnocení

Tu výšku počítám právě od té OSB desky(podlahy)Na té podlaze jsou natažené rozvody topení,elektrika tak to potřebuju schovat.Trochu sem uvažoval o suchém podsypu a desky Rigidur,ale nevím jak by to cenově vyšlo.

kjanik112*
hodnocení

0x

Nejlevnější řešení: OSB-desky vyndejte,udělejte rošt z hranolků, nařezaných z fošen, a na ně dejte zpátky ty OSB-desky.Pod plovoučku-kvůli hluku-by stačil levně sehnaný koberec JEKOR.

hodnocení

0x

OSB desku zvedněte, a podložte ji prkny na stojato o výšce jaké potřebujete, pak dejte desku zpět,zašroubujte lehce do prken, mirelon plovoučka. Co jednodušší a levnější?

doplněno 21.02.10 22:42:

pro inspiraci

milancukrar.papricka.cz/...
lubas*
hodnocení

To bohužel nepůjde,protože na těch OSB deskách stojí příčky a štítové zdi.Navíc ty OSB desky jsou chycené sponkovačkou a hřebíky.

jabraka*
hodnocení

0x

Tak ta sádrovláknitá deska je dobré řešení,kabely bych položil do vyříznuté drážky v těch OSB a zaklopil tím Rigidurem.Cenově je to jako OSB ale je to dvojité.Pokládá se jako plovoucí na podložku z Hobry a okolo stěn utěsní pěnou.

JABRAKA

lubas*
hodnocení

Díky za radu už v to mám trochu jasno.Ještě jsem se chtěl zeptat,když budu pokládat ty sádrovláknité desky,potřebuju se dostat na výšku 10 cm šlo by použít pod ně desky EPS 100Z?Zbylo mi pár balíků a člověku je to líto nechat povalovat.

jirbar*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]