Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace starych tramů

Od: kris odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, poraďte jak renovovat staré trámy, kde chceme mít ložnici. Trámy jsou prolezlé červotočem, již jsou obroušené, napuštěné proti parazitům ale pořád nevypadají vzhledně (mají hodně cestiček od škůdců). Poraďte prosím čím vytmelit trámy aby vypadali vzhledněji. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tmelení cestiček červotoče nedopadne dobře. To bude pořád vidět, i když to vytmelíš. Nehledě k tomu, že uvnitř trámu mohou červíčci stále být. Nátěr proti parazitům je jen na povrchu, ale rozhodně není uvnitř.

kris
hodnocení

Aha děkuji, to že by cestičky byly stále vidět už by mi ani tak nevadilo jako viditelné "díry" cestičky, jen mě spíš zajímá zda se to vůbec dělá či to jde a popřípadě jaký tmel se na to používá.

Moc se starý věci netmelí. Ono to potom prostě vypadá všelijak, jen ne hezky, případně staře.

Ale pokud v tom stále žije červ, tak to je běžně neopravitelný.

Tmel třeba tento.

anonymni357
hodnocení

0x

Jak byste si to tmeleni predstavoval,to chcete kazdou dirku tmelit zvlast?Umite si to predstavit?Pokud tramy namorite na tmavo,nebudou dirky tak videt.Take bych se poradil o stupni poskozeni aby vam ty tramy nespadly na hlavu,i kdyz to je velmi nepravdepodobne.

Jinak na cervotoce existuji jak preventivni,tak sanacni pripravky.Alespon podle vyrobcu maji umet zahubit i larvy uvnitr.

Spolehlivou metodou je ozareni a zahřátí,zahrati je u stropu tezko proveditelne.

hodnocení

0x

Oni ty trámy mohou mít sníženou únosnost vlivem vyžrání chodeb a to i od tesaříka. Ty díry jsou mnohem větší. Takže nejdříve bych se zabýval statikou, aby to na vás nespadlo. Pokud by bylo v pořádku, trámy můžete obložit, ale nebude to vypadat přirozeně. Raději bych to nechal tak. I dřevo s chodbami vypadá lépe než obložené nějakou náhražkou.

kris
hodnocení

Děkuji všem za názory. Trámy nebudou nést nějakou váhu, jsou v prostoru používaném jako odkladová místnost a v nejbližších měsících z prostoru chceme dělat ložnici. Šlo jen o estetickou záležitost plus zahubení škůdců a o to aby nám do postele nepadal trus od škůdců. Nad trámy se bude dávat sádrokartonovy strop a jinak trámy budou vidět a zasahovat do místnosti. Je to malá místnost kde se vejde akorát postel. Představu jsem měla asi takovou, že by se cca 3-4 trámy vyplnili jakýmsi "voskem, krémem, tmelem..." Nevím nerozumím tomu a následně přetřely. O obkládání jsem slyšela ale hlavně nevzhlednost a velkou pracnost. Což mi přijde zbytečné.
Ak naozaj nie sú nosné a nepáčia sa Vám, tak ich proste odstránte a spáľte v krbovkách. Ak by predsa len boli nosné kleštiny, vymente ich, kým je ku nim prístup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]