Promočit? Nikoliv..a pomočit ho také nepomůže. Pokud přestala téct voda zcela a "hned" je chyba jinde. Pokud až po nějakém čase (nebo čištění potrubí veřejného vodovodu), tak je prostě filtr zanesený. Ale to snad není problém zjistit. Jinak používání co nejjemnějšího filtru bez instalace hrubšího předfiltru a bypassu je hloupost. To jste si ověřil v praxi.
kenny*
Mám předfiltr 50 mcr. Když tento nový vyndam, voda teče normálně. Je nový, nemůže být zanesený.
OK, není v něm nějaká záslepka, obal...? Voda neteče vůbec, nebo málo? Pokud teče, ale malý tlak, tak jemnější filtr bude mít větší tlakovou ztrátu.. Ale proč cpete do rozvodu 15mcr filtr (pokud k tomu z není nějaký extra důvod), nechápu..
Je třeba si uvědomit, co je to vlastně micron..Těch 15mcr se do 1mm vejde 66x(!). Uvědomujete si tedy, jak malé částečky nečistot ten filtr zachytí?
kenny*
Ne záslepka v něm není. Voda teče velmi málo, skoro vůbec. Takže tomu mám rozumět tak, že voda je tak špinavá že zkrz filtr neproteče? Ve vodě byl sem tam nějaký bordýlek, proto jsem dal jemnější.
Ano, je to možné. Ale že vidíte špínu (částečky) za 50mcr filtrem, to je divné. 50mcr je velikost částic 1/22mm, to snad pouhým okem nelze vidět. A pokud je ten filtr menší, pak má zřejmě velkou tlakovou ztrátu. Dle mne to s tou jemností filtru přeháníte.
kenny*
Ok. Dejme tomu že je to tak jemné, že přes to voda neprojde. Ale copak filtry s jemností 5, 1 nebo dokonce 0,2 mcr co se prodávají? To mají ti co ho mají soustavu na 10 atmosfér? A nebo je na křišťálovou vodu. No jsem zaskočen musím říct, v pondělí zavolám výrobci. Děkuji za reakce
Ano, prodávají se takto jemné filtry, ale běžně není potřeba je používat. Buď to chce ještě mezifiltr 30 nebo 25mcr, nebo filtr s automatickým proplachem. Nevím odkud berete vodu, pokud z veřejného vodovodu, tak vaší touze po jemném filtru nerozumím.
anonymni357
On věří,vira je potvora,podivejte se okolo sebe,cemu vsemu kde kdo veri.Nedavno jsem byl ironicky k duchum a to jsem to dostal!
Máte pravděpodobně tak zaneřáděnou vodu, že se vám filtr okamžitě po instalaci zabordelil a tomu už nepomůže ani svěcená voda! jedi ně proplach 3x klistýr a tuplovanej
A nejde o omyl? Nepoužil jste filtr na bakterie do 0,015 mcr? Rovněž záleží na době skladování filtru před instalací a to v neporušeném obalu. Pokud je filtr skladován delší dobu, může to mít vliv na filtrování. Více asi výrobce.
Tak se vracím s doplněním, kdyby někdo řešil totéž... Nedalo mi to, tak jsem koupil ještě klasický motaný filtr, také 15mcr. Voda teče perfektně a je čistá jak křišťál. Takže ten modrý filtr (Sanic mu říkají), kterého se dotaz týkal je úplně k ničemu a to že přes něj voda neteče je zřejmě jeho idiotskou konstrukcí. Nechápu tedy že se vyrábí a prodává... Mimochodem výrobce neodpověděl. Chtěl bych vidět komu přes něj něco proteče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.