Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ztratila se mi slozenka co mam delat neprisla mi byla jsem na poste hledaji a furt nic uz to jsou dva dny jak dlouho bude trvat nez dostanu penize zpet a co mam jeste delat?
Složenka se sama neztratí.
Buď ti složenku pošta doručila a ztratila jsi ji ty sama. Nebo ti pošta složenku nedoručila a jak potom můžeš vědět že ti složenka má přijít když ti nepřišla.
Peníze ti mohou vyplatit pouze na základě složenky. Třeba nějaký přeplatek. Složenka ti přijde poštou a ty složenku vezmeš a napoště ti na základě složenky vyplatí ten přeplatek. Bez složenky nemáš šanci. Můžeš požádat o pomoc na poště a nebo kontaktuj toho, kdo ti peníze posílal a zaptej se na možnost vystavení nové složenky.
A neškodilo by, kdybys dotaz psala tak, aby ho pochopili i ostatní rádci a nemuseli si většinu dotazu domýšlet.
Je víc možností, jak se mohla složenka ztratit. Listonoška ji ledabile zastrčila do vaší schránky, zůstala vykukovat a vzal ji vítr. Nebo je vás v rodině víc a poštu vybral ze schránky někdo jiný a zapomněl vám složenku dát.
Nevíme, od koho peníze očekáváte, ale bude dobré, když tam zavoláte, zda již peníze odešly. To si zjistěte ze všeho nejdříve.
Dotaz bohužel není jednoznačný > odpovídám na to, co se domnívám, že chcete vědět.
Jestli jde o složenku, kterou Vám někdo poslal peníze, bude potřeba vyčkat, dokud pošta nevyplacené peníze nevrátí jejich odesilateli a potom odesilatele požádat o opětovné zaslání.
Dokud se odesilateli peníze nevrátí, nemůže si být jist, že je ve stanoveném termínu ještě nevyzvednete (v případě, že byste složenku v příslušné lhůtě našla) a pošta Vám peníze nemůže vyplatit bez podkladu (bez složenky).
Pro případ, že se zatím jen domníváte, že Vám někdo zaslal peníze složenkou, poradím si stav ověřit u odesilatele (mohlo dojít k nějakému opoždění, složenka možná teprve přijde).
V obou případech to znamená čekat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.