Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztratila se mi složenka

Od: ella* odpovědí: 6 změna:

:(Dobrý den ztratila se mi slozenka co mam delat neprisla mi byla jsem na poste hledaji a furt nic uz to jsou dva dny jak dlouho bude trvat nez dostanu penize zpet a co mam jeste delat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Složenka se sama neztratí.

Buď ti složenku pošta doručila a ztratila jsi ji ty sama. Nebo ti pošta složenku nedoručila a jak potom můžeš vědět že ti složenka má přijít když ti nepřišla.

Peníze ti mohou vyplatit pouze na základě složenky. Třeba nějaký přeplatek. Složenka ti přijde poštou a ty složenku vezmeš a napoště ti na základě složenky vyplatí ten přeplatek. Bez složenky nemáš šanci. Můžeš požádat o pomoc na poště a nebo kontaktuj toho, kdo ti peníze posílal a zaptej se na možnost vystavení nové složenky.

A neškodilo by, kdybys dotaz psala tak, aby ho pochopili i ostatní rádci a nemuseli si většinu dotazu domýšlet.

hodnocení

2x
Prosil bych trochu podrobnější popis události

hodnocení

2x

Je víc možností, jak se mohla složenka ztratit. Listonoška ji ledabile zastrčila do vaší schránky, zůstala vykukovat a vzal ji vítr. Nebo je vás v rodině víc a poštu vybral ze schránky někdo jiný a zapomněl vám složenku dát.

Nevíme, od koho peníze očekáváte, ale bude dobré, když tam zavoláte, zda již peníze odešly. To si zjistěte ze všeho nejdříve.

senior
hodnocení

0x

Jsou určité lhůty, jestliže Vám někdo posílá peníze, a jeden den oznámí, že zadal příkaz, tak papírovou složenku nedostanete hned následující den.

Vyčkejte, více trpělivosti. Nic se neztratí, dotyčný člověk, nebo organizace nemusí také říkat pravdu a doba odeslání se může lišit - opozdit.

iz*
hodnocení

0x

Dotaz bohužel není jednoznačný > odpovídám na to, co se domnívám, že chcete vědět.

Jestli jde o složenku, kterou Vám někdo poslal peníze, bude potřeba vyčkat, dokud pošta nevyplacené peníze nevrátí jejich odesilateli a potom odesilatele požádat o opětovné zaslání.

Dokud se odesilateli peníze nevrátí, nemůže si být jist, že je ve stanoveném termínu ještě nevyzvednete (v případě, že byste složenku v příslušné lhůtě našla) a pošta Vám peníze nemůže vyplatit bez podkladu (bez složenky).

Pro případ, že se zatím jen domníváte, že Vám někdo zaslal peníze složenkou, poradím si stav ověřit u odesilatele (mohlo dojít k nějakému opoždění, složenka možná teprve přijde).

V obou případech to znamená čekat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]