Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jako lajk bych se rád informoval - koupili jsme cca 11 let starý dům, jsme zde tři roky. některé doplňky domu (plot, zahr domek) nesou znáky fušařiny + samotný dům vady typu špatné oplechování komína atd. Jinými slovy, již nemám důvěru v technický stav.
Nyní mi jde o fasádu (nezatepeno, 40cm porotherm), na několika místech fásady pozoruji delší vlasové trhliny (nutno se na ně skutečně zaměřit, aby byly viditelné, jsou svislé nebo vodorovné, kopírují tedy asi zdivo?). Měl jsem dodatečný stavební dozor a zhodnotil fasádu jako v pořádku. Nyní dále pozoruji již větší prasklinu na soklu, viz foto. Sokl je ,,oťukaný" na více místech, ale toto je největší. Troufnu si tvrdit, že před zimou to nebylo a mám za to, že se to udělalo právě z vlasové trhliny (nicméně jistý si nejsem). Kolem praskliny se dá občas pozorovat i míné ,,zapocení". Na zdech v interiéru nic související s tímto nepozoruji (i vlhkost stále kolem 40%).
Moje otázka zní - již jsem v nedávné době invenstoval nemalé sumy na jiné opravy, má mě toto nyní trápit nebo to lze považovat za kosmetickou či běžnou záležitost?
Předem děkuji
DZ
Pokud nejsou v domě plísně a nevadí vám tepelné ztráty, je to "kosmetická" věc. Já bych ale investoval do řádné izolace - min. 10cm vaty nebo min. 15cm polystyrenu. Vatu bych upřednostnil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.