Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak převézt na káře dveře ze 4/5 prosklené

Od: mh odpovědí: 7 změna:

Mám obavy aby dveře, které jsou celé prosklené - sklo je zabudované v dřevěném rámu - vydržely transport 60 km na káře za autem. Aby sklo neprasklo bude stačit je podložit molitanem, nebo budou muset být uloženy kolmo hranou k ploše káry? Tady vidím problém s upevněním tj. jak je zaaretovat. Dveře jsou 197 x 80 cm. Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nbgf
hodnocení

3x
Já bych to soupla do kufru dovnitř auta. Vezli jsme tak pracovní kuchyňskou desku. Podle mě to bude min skákat, bude to ležet na měkkých sedačkách, i když bych to ještě pořádně vypodlozila nějakými hadry.

kepler*
hodnocení

2x

Předpokládám, že károu myslíš normální přívěs za auto. Důležité je, aby bylo nějaké zajištění proti posunu. Kolmo bych ty dveře rozhodně nedával. Pěkně na placato a proti otřesům by měly být chráněné předvším rámy, nějaké tlumící materiály rozhodně neuškodí. Vlastní zkušenost: při stěhování nábytku na káře na stojato -všechny skleněné výplně rozbité. *zed*

hodnocení

1x

Sklo buď položíte na molitan, aby nepružilo, nebo dveře nastojato, jako se převážejí okna.

zaseja
hodnocení

0x

Kára se za autem tahat nesmí a na přívěs bych já dveře nedával, ten moc poskakuje, jedině že bys naložil ještě navíc nějaký těžký náklad, radši vozím na střeše na zahrádce a nebo na příčníkách, auto nemá takové otřesy a sklu se nic nestane, vozím je normálně naležato a snažím se vyhýbat dírám.

hodnocení

0x

Nepřevážejte na káře ale střešním nosiči. Tam je to jistý a můžete s tím jet i rallye.*tanec*

makk
hodnocení

0x

Sklo musí být svisle a dveře pevně ráčnama připoutat k přívěsu, nesmí se vůči vleku ani pohnout. Když je to zabudované sklo, molitam není potřeba (spíš na škodu). Doporučuji vlek zatížit aby neskákal, případně tlak v pneu upravit podle váhy.

id
hodnocení

0x

Já jsem převážela celoskleněné vchodové dveře také na vozíku na placato. Vespod vozíku bylo několik pytlů cementu, na tom polystyren, na něm molitanová matrace a pak přikurtované dveře. Dopadlo to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]