Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat trvale bydliste

Od: bezdomovec odpovědí: 13 změna:
Zdravim, rad bych se Vas zeptal na radu. Bydliste mam na obecnim urade, protoze jsem ztratil dum a chtel bych Vas pozadat o radu. Kde bych si.mohl dat trvale bydliste. Jestli existuji nejake duveryhodne firmy, kde si muzu za poplatek dat trvale bydliste, co budu mit na obcance a nebo kde v ceske republice si muzu dat pronajem nebo jestli muzu mit trvale bydliste v chate. Na internetu jsem nasel nejake clanky, ze i chaty maji cisla popisne, tudiz je moznost trvaleho bydliste v chate a na obcance. Nebo jake nejlevnejsi pronajmy jsou v ceske republice? V jakych mistech? Staci jen smlouva o pronajmu? Co byste delali vy, kdybyste byli na obecnim urade a bez penez v tehle covidove dobe? Dik za rady, akceptuji kterekoliv misto v ceske republice. Mam v planu koupit dum, a bydlet tam sam, jako vlastnik, ale az na neho vydelam, protoze budu jezdit v zahranici. Nebo se da koupit dum.i na splatky? Pro me je v prvni rade dulezity dum, ptotoze jsem celych 27 let zil v dome a ted jsem tak rok a pul na urade. Muzu mit trvale bydliste take v zahranici nebo za jakych podminek tam? Dik za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

1x

Muzes mit trvaly pobyt i v chate, pokud ma chata alespon cislo evidencni. Nektere chaty jsou bez čísla a tam to nejde.

Muzes mit trvaly pobyt budto s najemni smlouvou anebo i bez smlouvy, ale s pisemnym souhlasem majitele.

Muzes si pronajmout virtualni trvaly pobyt za penize, to poskytuje kdekdo. altaxo.cz/...

Trvale BYDLISTE snad jen s najemni smlouvou neb9 vlastn8 nemovitosti (hadam, ze ti jde o TP v obcance).

doplněno 17.04.21 05:15:

Tam, kam si daš trvalý pobyt, budeš platit i poplatek za odpady !

hodnocení

0x
Kdysi jsem četl o někom kdo měl trvalé bydliště v postele. To nevím jestli to dneska jde ale co Fara?
ladis*

Obecni urad. Typicky nekde bydlel a ztratil uzivaci pravo (exekuce baraku, konec smlouvy najemni) a novy majitel ho ve spravnim rizeni za 100,- odhlasi = zustane s TO na obecnim uradu.

Nechapu, proc mu to vadi, vzdyt to neni nijak poznat a postu si muze vyzvedavat na obecnim uradu, oni mu ji tam musi ukladat. Jinak za virtualni sidlo musi zaplatit tisice korun. To ma vyznam jen pokud potrebujes TP treba v Praze, kvuli parkovani, sidlu firmy, danim, apod.

Ve správním řízení za 100kč? ode kdy to platí?

Při zrušení TP dcery jsme NIC neplatili-zažádali, pak doložili + přidali svědectví 2 sousedů že již doma nebydlí, proběhla lhůta než to vstoupilo v platnost a bylo to.Tuším 6týdnů zkoumání pak rozhodnutí a dalších 6 týdnů na případné odvolání atd!

ladis*

Minimalne tak 4-5 let, kdy jsem cetl zakon o dokladech, ve kterem jsou reseny ohlasovny... Sranda toho zakona je, ze se nikdy oficialne nemuzete dozvedet, kdo ma TP na vas vlastni byt v SVJ :) Take se nedozvite, koho najemnik prihlasil k sobe apod. zverstva.

Ps: Ze by to nekde ruseni zadarmo, kde, nekde na malomeste? Zvlastni... Copak, dcerka exekuovana?

mvcr.cz/...

Poplatky a termíny

Správní poplatek

Za podání návrhu na zrušení údaje o místu trvalého pobytu zaplatí žadatel za každou osobu uvedenou v návrhu správní poplatek ve výši 100,- Kč.

bezdomovec
hodnocení

Takze je mozne mit trvaly pobyt jako virtualni pobyt za nejakych par tisicovek za rok a je mozne si ho dat na obcansky prukaz?

ano, lidi to tak řeší a další lidi na tom vydělávají ... je to v podstatě obchod s dušemi - na adrese jsou pak stovky lidí s exekucemi, které nikdo nenajde.

ladis*

To nema logiku, lidi s exekucemi nemaji na tohle penize, tem prece staci byt na magistratu/mestskem uradu...

Potrebujes to kdyz bydlis v najmu a majitel si nepreje... (neprodloužil by ti smlouvu) anebo v podnajmu v druzstevnim..., chces parkovat a nebo dite do skoly/skolky apod.

naopak - logika je jasná... má exekuce, má vše načerno, stává se bílým koněm nebo podvodníkem... Úvěry, nákupy různého zboží, ... vše je na v podstatě fiktivní adresu. Tito poskytovatelé jsou vlastně podporovatelé zlodějů a obcházení zákonů. Postavil bych je mimo zákon - trvalé bydliště je od toho, že tam člověk opravdu trvale bydlí. Tyto fiktivní TB jsou pouze a jen účelové schránky, stejně jako virtuální adresy podnikatelů, kteří předem ví, že nebudou schopni své závazky vyrovnávat.

ladis*

Tomuhle se rika zjednodusene chapani. Takhle to urcite neni. U firem jde casto o to, ze nepotrebuji kancelar, podnikaji z domu, v sidle provozuji tu kancelar. Jednou za rok si tam sednou s klientem nebo uradem.

U fyzickych osob se take IMHO mylis! Pokud veritel je schopen zjistit, ze TP je na uradu, tak stejne efektivne je prece schopen zjistit, ze TP je ve virtualnim TP! Nebo snad ne?!

Duvody tedy jsou ty, co jsem uvedl.

Věřitel na mapách vidí úřad - případně má seznam úřadů, které si dá na blacklist. Jenže takových virtuálních adres je spousta a různě se mění - firma zajišťující takovou službu si koupí zahranickou chatku, udělá 2000 trvalých bydlišť, jak se to provaří, koupí něco dalšího a jede znovu. Napadám tady onen fakt, že někdo takovým způsobem veřejně inzeruje a nabízí tuto službu. Stejně tak se to řeší např. při benefitech různých měst - chcete mít tento benefit? Není nic snadnějšího, než si za pár korun zajistit trvalé bydliště a užívat si.

A stran té "kanceláře" ve městě - to máte opravdu jen bláhové představy. Praxi nějakou mám - řekl bych snad 15 let - a je to rok od roku horší s těmito firmami.

Není potíž na adrese najít až 5500 firem - z toho je obrovské procento firem s exekucemi, v úpadku, nekontaktních,...

Konkrétně třeba "Rybná 716/24, Praha 1 - Staré Město, 11000, Česká republika" s 10100 firmami nebo "Karpatské námestie 7770/10A, Bratislava-Rača, 83106, Slovenská republika" s 5540 firmami.Vždyť se tím vlastně i chlubí - jsme na této adrese, abychom neměli kontrolu z FÚ...

ladis*

15 let prax - v cem delas?

Na kontroly free je P3, tam vychazela kontrola jednou za 103 let. Nekdy pred 16 lety to bylo v TV a od te doby zmena a nikdo uz neotravoval :) Funguje to :)

FO: "při benefitech různých měst" - FO nic platit nemusi, to se napise k panu Novakovima ve spravnim rizeni za 100,- se necha napsat na magistrat a pak muze cerpat benefity. Treba DPS.

Pripadne mi prozrad jine benefity, me uz dalsi nenapadaji.

pirat*
hodnocení

0x

Zkus se podívat na stránku https://132.cz ,tam nabízejí trvalý pobyt na různých místech a není to drahé.Snad si tam vybereš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]