Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na plastový bazén?

Od: losob* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Chtěl bych poprosit o radu, jestli nemáte někdo zkušenosti s nějakým dobrým lepidlem , asi ideálně trochu pružným, s kterým by se dal zalepit plastový bazén? Jedná se o plastový oválný bazén 6x3,5m a výšce 1,2m stáří 10 let. Uz minulé léto se začala ztrácet voda a po zimě je suchý uplně.

Oslovil jsem firmu, která nám ho dělala a ty mi rovnou řekli, že už je bazén starý a vzhledem k působení solinizace a chloru už nejde plast vařit a nabídli nám vyvložkování bazénu těžkou bazénovou folii. Levnější varianta folie 53 tis a dražší 63tis.

Vážně mi to vyrazilo dech. Kdybych věděl že plast v bazénu vydrží tak málo, asi bych ho nechal vyzdít a dal si tam folii rovnou...

Lepidlo na plastový bazén?
Lepidlo na plastový bazén? #2
Lepidlo na plastový bazén? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Správne zvarený polypropylén musí vydržať viac. Buď bude problém s kvalitou zvárov alebo usadením. Poznám pár bazénov, ktoré majú 20 rokov a nič im nie je.
Lepiť a tmeliť sa to moc dobre nedá. Ak je bazén správne usadený a materiál nie je vyslovený ausschuss, skúsil by som ale predsa len pozvať niekoho, kto sa venuje oprave plastov, aby to prezváral. Pravdepodobne bude potrebné odstrániť zvetranú vrstvu a nesúdržný zvár. Nemyslím si ale, že by bol ten polypropylén do hĺbky tak presýtený a zvetralý, že by to nešlo.

hodnocení

0x

Nevím zda to bude to pravé, ale mohl by jsi zkusit Mamuta (tmel Mamut Glue-DenBreven). Vtlačit do dobře vysušených spár. Praskliny a dírky případně přelepit PE fóloií a rovněž Mamutem. Musí být ovšem vše suché a nechat zatuhnout aspoň 24 hodin. Lepím takto dírky před sezonou i na dně na bazénové fólii. Je po zatuhnutí pružný. Ještě mě i napadlo, zda by nešlo použít běžné tyčinkové teplotně rozpustné pistolové lepidlo. Je to vše za pár korun a za vyzkoušení to stojí. ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Mamut rozhodně řešení není.Jeho přilnavost na pórovitých materiálech je vynikající,ale na plasty se nehodí.Kromě toho není voděodolný.Tvrdne především vyasýcháním.Na opravu prasklin bych spíše použil silikon.Ten nějakou dobu vydrží.

Co se týče folií,Fatrafol je folie,která se dobře hodí.Když se koupí metráž,dáse spolu se svařovací technikou položit do bazénu za vcelku "levných"bolestí.

JABRAKA

Dobrý večer. Ten silikon, je totální zhovadilost. Ono radit někomu opravu tekoucího bazénu je dost oříšek, když neví, kolik je vlastně trhlin. Myslím tím, že je možné, že se ukáže po opravě, že to teče i někde jinde. Ale když už se chcete do toho pouštět, tak snad jedině s tímto: MS TOTAL TECH Ceys lepidlo a tmel 290g. Lepí, tmelí a to i pod vodou! Osobní zkušenost. A to právě na bazénu. Zatím 4roky a v cajku.*palec* Přeji dobrou noc.

Máme stejný problém, ale bazén je starý 25 let. Poslední 3 roky vždy v polovině léta se někde trhne, uteče voda i do půlky. Na jaře to servisman svaří a pořád dokola. To je docela drahý špás za vodu při rozměru 7x 3,5x 1,50. Rozhodla jsem se, že dáme taky tu fólii, ale vzhledem k těžkému úrazu před třemi týdny letos poprvé bazén nenapustím.

losob*
hodnocení

Koupil jsem na doporučení to lepidlo MS TOTAL TECH Ceys lepidlo a tmel 290g a drží to bezvadně. Uvidíme jak dlouho... Díky za radu

losob*
hodnocení

Díky všem za reakce. Taky se mi nezdá, že by byl bazen po deseti letech na odpis. Bazén usazovala firma, od které bazén máme, ale s reklamací bych po těch letech asi těžko uspěl. Beton si kontrolovali, polystyren pod ním i na bokách je a obsypávali to spolu s napouštěním vody aby se nedeformoval. Evidentně ty sváry nejsou úplně dobře provedené asi...

Uvažoval jsem, jestli neexistuje něco, že bych celé sváry přetřel třeba 5mm vrstvou, co dobře přilne a lepí plast a přesto to zůstane aspon z minimální části pružné. Něco jako klasický silikon ale pevnější a trvanlivější. Přimo nějaké speciální lepidlo na tyto opravy. Ale o ničem takovém nevím, i proto jsem napsal sem, jestli už to podobným způsobem někdo neřešil.

Dostal jsem dnes jestě tip od souseda na pána, který už někomu z jeho příbuzných bazén převařoval, tak uvidím jak pochodím.

Momentálně je bazén uplně suchý, takže se dá vymýšlet ledacos, ale aby to nebylo ve finále dražší než ta plachta a nebo abysme neměli měsíc po napustění zase bazén suchej.

No uvidím co mi poví pán, at máme názor taky od někoho jinéhoa né jen od montážní firmy co to dělala.

jabraka*
hodnocení

0x

Když se slepí skleněné akvarium,drží to bezpečně několik let.Mělo by to vyhovět i tady. rostlinna-akvaria.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]