Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jadrové vrtaní

Od: kuba89 odpovědí: 19 změna:

zdar chlapi mněl bych dotaz potrebuji vyvrtat 125mm diru do 800mm zdi mam jit do jadrové vrtacky nebo bych to zvladnul udrzet a protlacit v ruce s vrtacim kladivem

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No nějak jste nám nesdělil složení zdi, ale tak jako tak na takový průměr a hloubku rozhodně doporučím jádrové vrtání.

kuba89
hodnocení

aha diky no vypadato na cihlu a obcas nějaky kamen :D

O to spíš jádrové vrtání! 125mm je docela dost na to udržet to v ruce-je to spíše na "urvání ruky"

zaseja

Neni, záleží na vrtačce, spíš je ale důležitější jak má ta díra vypadat, jak záleží na přesnosti a hladkosti.

Zasejá -a dělal jste s tím někdy?

zaseja

Jo, dělal, už jsem to psal níž.

hodnocení

2x

Jádrové vrtání v tomhle průměru je na zlomení ruky. Vzal bych to 10mm vrtákem dokola a potom vysekat.

Firma nám vrtala do 1m kamenných zdí, ale tam se napřed přikotvila vrtačka ke zdi a pak se pomalu vrtalo

ladis*

Ty vrtacky maji spojku. Ruku to chlapovi neutrhne. V cihle.

hodnocení

0x

Pri takej hrúbke a priemere diery si neviem úplne dobre predstaviť. ako by sa to dalo vŕtať z ruky. Mám 100 mm vŕtaciu príklepovú korunku na SDS plus a mimo Ytong zatiaľ všetky vŕtacie kladivá, čo som s ňou skúšal, dosť protestovali a začala v nich cvakať bezpečnostná spojka.

zaseja

Jde to v pohodě, vrtačka - ta největší hiltka - já na štaflích, ta díra byla ve 2,5 m nad podlahou, průměr 150 mm, starej činžák v Praze, zeď ze starých přepálených cihel, ale zase jenom 60 cm, ale je fakt, že jsem byl ještě mladej, to mě bylo teprve 55

ladis*
hodnocení

0x

Taky potřebuju díru na digestoř, i když jen cihla a jen 600mm - firma co dělá jádrové vrtání za to chce asi 3000,- a mě se to nechce dělat :)) Navíc je to mezi dvěma okny asi jen 400mm šířka zdi, nad tím asi 4 patra, přemýšlím, jestli se nenaruší statika dírou :(

krtek6
hodnocení

0x

jádrové vrtání...by ti upadly ruce...

kuba89
hodnocení

diky za rady jsem o něco moudrejší zase dem tedy koupit jadrovku :)

zaseja

Tak nevim, ale co si představuješ pod pojmem jádrové vrtání, že si to jdeš koupit?

na jednu díru kupovat sadu na jádrové vrtání? to se určitě vyplatí... radši si ji půjčte.

zaseja

pokud myslíš vrtací korunku, tak to jo, ale pod pojmem jádrové vrtání si spíš představujeme asi většinou speciální vrtačky, přitažené ke zdi, s diamantovou korunkou a s vodním chlazením do panelů.

kuba89
hodnocení

pravě že chci delat odpady doma svepomocí takze nejenom na jednu diru .)

V tom případě vyjde levněji firma než si to vše kupovat!

hodnocení

0x

Lepsia pozicovna ma taketo naradie, zaplatite si den za naradie plus sadzbu za opotrebovanie korunky. Nema vyznam robiit prach a hluk cely den, ked to viete kulturne za nevelky peniaz spravit profesionalne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]