Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Statika domu a praskliny

Od: koss101® odpovědí: 1 změna:

V řadovce na půde mám 2 praskliny, které už do dalších pater nepokračují. Prdnul jsem přes to sádru, na jedné sádře se neobjevilo ani po měsíci nic, na druhé po týdnu vlasová, cca. 0.1mm prasklinka po týdnu, ale po měsíci vypadá téměř identicky, vypadá to, že ta jedna prasklina trošku pracuje.

Mám to považovat za problém, může to být vážné a nákladné, nebo stačí jenom sledovat, a případně by to bylo třeba nějaké zpevnění střechy v řádu pár desítek tisíc, ale spíše ne?

Statika domu a praskliny
Statika domu a praskliny #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, poměrně běžný jev, kdy se tzv. sesedá podloží domu (zemina pod domem). Sledujte to, ale zřejmě to zůstane prakticky stejné. Já takovou prasklinu na svém domě sleduji už asi 50 let . Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]