Nejste přihlášen/a.
Přestože mám byt v os. vlastnictví, správu zajišťuje bytové družstvo za úplatu. Jak jsem zjistil, hučivý zvuk se děje nedefinovaně dopoledne i odpoledne. A jsou dny, kdy vůbec. Chodil jsem po společné chodbě a nic jsem nevymyslel. Posílám obrázek situace, oranžová jest, kde je to nejvíce slyšet. Jelikož dochází k nekontrolovatelným úpravám bytů z hlediska protihluku, protipožáru atd, vidím jedinou možnost požádat Družstvo o revizi těchto záležitostí. Na nějaký hluk tam nikoho nedostanu, aby se mnou seděl a čekal, až to začne. Poradíte? Děkuji.
Ten vas byt susedi s cim? Spolocna chodba? Vytahova sachta? Iny byt?
Sam som zastupca vlastnikov v bytovom dome, druzstvo je spravca, ale pomoct by som vam nevedel. Ani druzstvo vam nepomoze. Predlozia vam revizne spravy napr elektro / plyn, ale robit policajtov a riesit nejaky hluk nejasneho povodu, to nie je ich robota (duplom cez koronu). Do bytu za ucelom kontroly sice povereneho pracovnika pustit majitel musit, ale len za dobrym dovodom, ako je oprava / udrzba / kontrola. Hladanie hluku nie je dovod. Musite si pomoct sam, zamysliet sa, aky hluk to je : nieco podobne pracke, kde nieco rotuje a menia sa otacky? 50 Hz brum ako z velkeho trafa? Sustanie media v potrubi? Obehnite si susedov a pytajte sa ich, ci pocuju nieco podobne.
Hucivy zvuk moze byt napr rotoped alebo nieco podobne, stacionarny bicykel. Cez den si na to ani nemozete stazovat.
No tak jsem to asi našel. Náhodou jsem přitiskl ucho až na teplou trubku topení. Zřejmě čerpadlo. V létě nepoběží, vyžádám si přístup do "kotelny". A že nám nad hlavou dupou otylé děti, to neřeším a držím se silou vůle v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.