Nejste přihlášen/a.
prosím vás, netušíte někdo z vás který průduch patří k čemu?
sice v těch místech kde jsou ty průduchy už špajzku my a někteří sousedi nemáme nemáme ale jedna z těch průduchů patří k ventilátoru co vede k WC/ koupelna
jakmile nám budou dělat zateplovačku, tak chceme aspoň ten průduch co vede do koupelny zachovat, ty ostatní mám zevnitř zaslepen, ale který to je to nikdo z nás v bytovce neví, poradíte mi?
Píšeš že tam máte ventilátor-pokud dobře vidím tak když zapneš ten větrák není nereálný dosáhnout na ty výdechy a zjistit z kterýho fouká.
to jsem zkoušeli ale nikdo z nás tam nedošáhl, a to máme v bytovce i 190cm sousedy
neexistují nějaké "dymovničky" nebo něco takového?
možná prskavka by pomohla,že?
Proč ne,zapnout větrák a zapálit barák .Ne dělám si srandu něco co kouří a koukat.
Možná by stačila jen puštěná vařící voda a pára to taky ukáže-zvláště v zimě.
anebo domluvit hasiče at narvou do té ďury hadicu a na plné kule pustit vodu/pěnu
ale když jsem zapojil můj mozek, tak jsem vydedukoval, že zřejmě od okna bytu l. díry budou spodní průduch špajz, ll. díra horní průduch špajz a ta lll. dira průduch z WC/koupelny, ale te´dka jdu hledat ty prskavky
pak dám vědět, jak to dopadlo a koho jsem " přidusil"
Kdysi jsem se setkal s trubičkami (podobné jako na detekci alkoholu), které při ulomení hrotu vytvářely dym. Použivály se na šachtách (v podzemí) pro zjišťování proudění vzduchu. Někde kontak na havíře? Ve Zlatých Horách už asi šachty žádné nejsou?
Ještě otázka trochu jiná: Nebydlej v některékm z těch průduchů ptáci? Tím nemyslím holuby, ale nějaký chráněný druh -speciálně rorýs? S tím byste taky museli při zateplování něco udělat. Podívejte se na priroda.cz/... Asi to nebude váš případ, ale i tak je to zajímavé.
doplněno 21.02.10 14:12:Omlouvám se za duplicitu, on mi při posílání spadl firefox a já nepčítal s tím, že to došlo, tak jsem to níže poslal ještě jednou
Jedna související otázka: nehnízdí v těch otvorech nějací ptáci? Tím nemyslím holuby, ale nějací chránění ptáci, zejména rorejs. S tím byste při zateplování muselli taky počítat. Asi to není váš případ, ale stejně, podívejte se na cs.wikipedia.org/... je to zajímavé i samo o sobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.