Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli má někdo postel zpevněnou kolíky?
Plánuji koupit "trámovou" postel a v manuálu jsou nohy přidělané jedním kolíkem. Myslíte že to bude stabilní jelikož na to bude tlačit velká váha postele? Nebo je možné, že se noha bude točit jelikož je to zpevněné pohám jedním kolíkem na každé noze?
Další trám je na to nasazen a připevněn takhle ->
To je dnes už skoro běžné. Levně a rychle. Já si skoro každý nábytek doma musel zpevňovat při montáži. Určitě to udělejte včas.
Měl jsem na mysli vyrobit levně, ne prodat levně!
Co jsem koukal u těch trámových postelí je to snad takhle všude. Bohužel tahle postel není levná záležitos (30tisíc) proto se radši ptám. Kdybych měl možnost kde udělám si vlastní..
30k za primitivní rámeček z trámů? No tvl..
Neboj se toho, tohle uděláš "kdekoliv" i před barákem venku.. A stačí ti na to základní nářadí pilka vrtačka šmirglpapír (nebo na den půjčíš velký el. hoblík).. A vhodnější než trám jsou spíš fošny, z trámu možná tak nohy..
Ten kolik ma len funkciu presneho zlozenia dielcov na seba. Sily prenasaju hlavne tie kovove uholniky vnutri. Pri sulozeni maju posobiace sily snahu urobit z obdlznika rovnobeznik a hlavne riziko je vylomenie noziciek od obvodoveho ramu. Ak ste (alebo sused / postar / mliekar) riadny kanec, potom by som skor pouzil vacsie uholniky (majuce dlhsiu stranu) a viac skrutiek.
Podíval jsem se na návod ješte jednou a vypadá to tak, že všechny nohy už sou namontované na trám u hlavy a nohy. To, že jak tam jsou namontované není uvedeno, ale tipoval bych asi 2 kolíky a popřípadne navíc lepené, ale to nejsem si jistej. Ideálne by to mohlo být šroubem spojené, ale o tom mám jisté pochybnosti. Takže nejspíš ten kolík, který je v návodu nakreslen je určen jenom na nasazení do místa a pak se uvnítř spojujou všechny kraje trámu kovouvou platičkou.
Co si myslíte, pokud by každá noha byla spojená s 2 kolíkmi (s nebo bez lepidla navíc) k dolním trámum (u hlavy a nohy) a poté ty boční trámy byli spojené s tím jedním kolíkem a navíc tou kovouvou platićkou, tak mohlo by to podle vás být stabilné dostatečně? Ideálně bych chtěl postel koupit na více desítek let.
Nejspíš jo, kolík jen pro montáž a noha přidělaná už z výroby..
To co je na obrázku - 10m hoblovanýho hranolu, zakrátíš, začepuješ, srazíš hrany, přebrousíš, natřeš voskem nebo olejem, smontuješ. Práce na den... Z latí rámeček pro matrac, rošt, nějaký čelo atd. = další den práce. Opravdu nic složitýho.. Za 30k to musí být fakt i s tou slečnou
Pokud matrac bude uvnitř těch trámů = 20 cm rantl okolo, tak se o to budeš mlátit.. Lepší je např. 5 x 20 cm fošna na výšku, která matrac bude přesahovat do strany jen o těch 5 cm..
Komplet materiál na poctivou bytelnou postel bude tak 5k...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.