Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AirBNB zkusenosti?

Od: daspy odpovědí: 9 změna:
dobry den. Potreboval bych od Vas radu protoze Airbnb vubec neznam a nechci naletet. Jde mi o to, ze pritelkyne si hleda pronajem bytu v Brne. Kontovala jednu pani ktera jak pise je aktualne v Polsku kde zije a byt v Brne nabizi velmi levno az mi to prijde podezrele. Rika ze Airbnb vyresi predani klicu. Podle toho co jsme si s ni psali to popsala tak, ze ona s informacemi o pritelkyni ( jmeno rodne cislo atp) pujde kontaktovat Air, pote pritelkyne posle na Airbnb najem + kauci a pote za 3 dny prijdou postou klice od bytu. Pokud se pritelkyni byt bude libit, klice si necha a jde do podnajmu, pokud ne, penize co poslala se ji vrati. Ja z toho ale mam divny pocit, trosku mi to prijde jako podvrh. Muzete mi prosim napsat jak to funguje a zda je to realne? jako dukaz prikladam co zena z Polska psala pritelkyni na mail ( je to prelozene do CJ translatorem ) dekuji moc
AirBNB zkusenosti?
AirBNB zkusenosti? #2
AirBNB zkusenosti? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jbfdd
hodnocení

6x
To vám řeknu přesně, jak to bude probíhat. Přítelkyně pošle peníze a tím to skončí. *smich*

A Sofie M. se přejmenuje na Serena T. a obchod pojede dál...*smich*. Seriózní firmy mají seriózní adresy a reference. Po tom bych se pídil nejdřív a levná cena to ještě podtrhuje. Dál od toho

Ve skutečnosti peníze posíláte podvodníkovi, ne airbnb. *ee*

ladis*
hodnocení

2x

Tohle nemá s Airbnb nic společného a jen to na značce Airbnb parazituje.

Na Airbnb všechny platby probíhají striktně přes kartu vloženou do Airbnb a jsou bezpečné. Pokud uvidíte jakoukoliv kombinaci slov Airbnb + bankovní účet, jedná se o podvod. Na Airbnb se NIKDY NEPLATÍ A NEPLATILO na účet.

A dlouhodobé pronájmy na déle jak 1 až 2 měsíce se přes Airbnb zpravidla neřeší.

doplněno 15.04.21 06:34:

Jedna se o podvod = myšleno ze strany toho, kdo se snaží z vás vytáhnout peníze, a je to starý, slyšel jsem o tom už před 2016. Airbnb je v tom nevinně a je to buzzword, který táhne :)

Pro vás jako toho, kdo chce bydlet, je airbnb (nově od ledna 2021 veřejně obchodovaná na burze Nasdaq:ABNB) zprostředkovatel, platíte mu za zprostředkování (jako realitnímu makléři, jako cestovní agentuře). Na rozdíl od Booking, kde platí za zprostředkování pronajímatel (ve výsledku je to jedno, rozhoduje celková cena).

Drtivá většina přes tyto platformy jsou krátkodobá ubytování (§7) a nikoliv pronájmy (§9).

joudic*
hodnocení

2x
takto airbnb nefunguje, airbnb funguje temer totozne jako booking.com, tzn vse se resi pres prostrednika, tedy airbnb, ktere penize zadrzi u sebe a pak po pobytu uhradi pronajemci penize, vse ostatni je zakazano.

hodnocení

0x
Já s ubytováním přes Airbnb nikdy neměla nejmenší problém.V zahraničí též není občas k dispozici majitel bytu a klíče má u sebe jakási "centrála". Peníze za celý pobyt posílám vždy předem na účet majitele bytu. Pošle potvrzení a už mohu frčet.. Většinou klíče předává majitel nebo třeba jeho přátele. Párkrát jsem vyzvedávala klíče přímo na "centrále" a asi třikrát poslali klíč poštou ( nebudu lhát,vždy jsem celá žhavá,zda klíče přijdou- ale ne proto zda přijdou,ale jestli přijdou včas a v pořádku). Na mailu se mi nezdá v podstatě nic jinak, než u mých běžných komunikací s majiteli bytů u Airbnb. Vše řeším vždy přes přihlášení účtu přímo na Airbnb. Veškerou korespondenci a i posílání peněz. Je tam záruka a dokonce na to stránkách Airbnb upozorňují. KdYz jsem náhodou nemohla ubytování uskutečnit,nebo když se vyskytl jakýkoliv jiný problém (z mé či druhé strany), jednání a vrácení peněz bylo vždy bezproblémové a rychlé.
ladis*

Na Airbnb se fakt na účet neplatí :) To je zakázané :)

Myšleno samozřejmě přímo přes účet Airbnb;) přes uživatelský účet na stránkách Airbnb. Oprava: jo ták *bzum* už to vidím... Zřejmě za to může automatická oprava u mě v mobilu..Ne na účet majitele bytu,nebo co je výše napsáno *zeď* děkuji za upozornění *mír*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]