Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena matrace v posteli s zacalounenou matraci

Od: vymenamatrace odpovědí: 15 změna:
Ahoj,
Stehoval jsem se ted nedavno od rodicu do vlastniho bytu a vzal si sebou jednu starsi postel. Zjistil jsem, ze me z ni trochu boli zada, jelikoz matrace je uz moc vylezena a mekka. Nabizi se koupit celou novou postel, ale vzhledem k tomu, ze nemam dodavku, kam bych postel nalozil (a se znamymi je to trochu problem, jelikoz taky nemaji moc cas) a postel je jinak ok, napadlo me, ze by se mohla vymenit pouze matrace.
Ta je tam zacalalounena kovovyma sponkama (viz foto). Ty by se mohly oddelat, matraci zasunout a znova zacalounit. Dival jsem se, ze na "zabiti" tech sponek je specialni tool. Ten bych musel koupit. Vyplatu se to podle vas? Nebo radsi cela nova postel?

Vymena matrace v posteli s zacalounenou matraci
Vymena matrace v posteli s zacalounenou matraci #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Tak si kupte jen tu tenkou čabraku a položte to na tohle. To je asi 5cm nízká pěnová potažená matrace. Ta se dá sbalit a když přijede návštěva, tak může na ní pohodlně přespat. Nebo tam bude trvale, tvrdost postele to změkčí a nerovnosti zahladí. Já mám takové dvě, potahla jsem si je na zip, aby se daly potahy vyprat. Jednu si dávají děti na podlahu a jednu na tvrdý gauč.

hodnocení

0x

A co tak, novou matraci, jen polozit na tu starsi postel?

hodnocení

0x

To chce sponkovačku. Ruční značková kolem litru... Já koupil prvně ruční neznačkovou za asi dvě stovky, potom ve stavbazaru elektrickou Extol za stotřicet a potom jsem potkal v kaufu bateriovou za pár stovek. Je na Vás, co si vyberete, já mám nejradši tu z kaufu.

vymenamatrace
hodnocení

Dat novou matraci pouze na novou postel.. Myslenka pekna, ale nebude nova matrace sjizdet? Jedine cim by se to mohlo spolu trochu stahnout by bylo povleceni.
Jinak matraci chci tvrdsi, ne meksi. A na sponkovacky uz jsem se dival.

Ne nebude sjíždět. Ale pokud to chcete pořádně-vytrhat ty sponky celéto rezebrat. tuším, že je tam jen molitan ,možná více vrstev dle tvrdosti nalepaný na té dřevotřísce a celé je to potáhlé látkou, která je přišita obdobou kancelářské sponkovačky.

PS také jsem myslal že to bude sjíždět-ne sjíždí nic drží to dobře.Uvažoval jsem novou matraci přichytit pruhy látky v rozích,není třeba.

vymenamatrace
hodnocení

A mohl byste prosim dat tip jakou matraci jste kupoval?Diky

Joj? nevím byl to prodejcetuším odněkud z Ostravy (nick nabytekmorava),inzeruje na Aukru,kde jsem ji zakoupil. Ale je to matrace v rozměru 160x200.

id
hodnocení

0x

Ve spod matrace je dřevotříska a je prohnutá. Ať dáte na postel cokoliv, pořád budete spát v dolíku a nedocílíte tvrdší poslete. Vyhodit, koupit novou postel s vyměnitelnou matrací. Lze zakoupit postel i s dovozem domů.

sdtjrtj
hodnocení

0x

Jé, přesně takovou mám v teď v nájemním bytě. Včetně těch 3 děr ve víku, které jsem si myslela, že jsou na prsty, aby šel ten vršek zvednout. *smich* Já tam čalounění nemám, je na ní hozená normální matrace. Asi ho přede mnou taky někdo sundal a vyhodil.

vymenamatrace
hodnocení

Myslis, ze bys ji mohla/mohl vyfotit? Docela by me to zajimalo. Moc cekuju predem
sdtjrtj

Já jsem teď týden pryč... Ale budu se snažit si vzpomenout, až tam budu. Nahoře je prostě jen čistě ta dřevotřísková deska. A na ní položená normální matrace. Jako v posteli. Vůbec tam není žádné čalounění.

vymenamatrace
hodnocení

Ok, diky za info.

hodnocení

0x

Takovou postel jsem předělával před lety a matrace s potahem vyšla na víc než 5000 a el. sponkovačka na 3000 Kč. Tak počítejte, co se vám vyplatí. Já čalounil úplně všechno. Také musíte počítat s tím, že matrace může mít o 1cm více na tloušťku a pak tu látku už nevypnete.

ladis*
hodnocení

0x

Ahoj, podobné válendy jsem si kdysi dávno objednal a přišly rozložené a vynesli mi to do bytu. Jen jsem si je smontoval. Myslím že tehdy vyšla 1500, dnes koukám na Sconto a 2499,- sconto.cz/...

Válenda je jednoduché lůžko, které se snadno přemisťuje a uplatňuje se spíše na chatě nebo pro případy provizorního spaní. Naopak klasická postel, pokud je skutečně kvalitní, zaručuje maximální komfort.

Není to posel, ale válenda. Není to určené na trvalé kvalitní spaní :) A velmi brzy to odejde. Teď mi asi 4 kousky zavazí v garáži, je to k ničemu, jen do nájemního bytu a ani tam to nikdo nechce. Vyhodím to

Vymena matrace v posteli s zacalounenou matraci #3

hodnocení

0x

Já být vámi, tak se na to vykašlu a pořídím novou postel, výběr je obrovský a za slušné ceny. Přivezou až domů, případně smontují.

I když na stávající vyměníte matraci, stále to bude stará postel a na fotce je vidět, ze deska pod matrací je prohnutá, takže by to bylo řešení jen na chvíli.

Doporučuji mrknout na Favi, veliký výběr jak postelí, tak i matrací.

favi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]