Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Řeším rekonstrukci podpodkroví na samostný barák. Jedná se i o velkou přístavbu nad novou části domu - cca 9,5m/6,5. U této přestavby by se muselo otevřít část střechy a menší přístaby předsíně zvětšení předsíně u schodu (cca 2,2m/2,5m).
Momentálně patro slouží jako půda - část je nezateplená, eletrika stará, bez vody, bez odpadů.
Všechny příčky co jsou by se přemístili, mám v nějakém free programu udělaný projekt ale přijde mi neprofesionalný - nepočíta s odpady atd..
Je mi jasné, že taková staba musí jít přes projektanta. Přesné naplanovaný odpadů/vzduchotechniky(klima)/topení/vody v neposlední řadě i požarní bezpečnost.
Pokud někdo dělal něco podobného,
Otázka zní - v jakém programu jste dělali předběžný návrh, než jste šli za projektantem? Osobobně nevadí mi tomu investovat čas, s práci s pc jsem na tom docela dobře. Chci aby mě potom projektant pochopil na 100%.
Připadně si nejsem jistý, jestli je realné zabudovat na staré části podlahové topení. Řekne mi toto vůbec projektant?
Další věc, řekne mi projekant předběžnou cenu přístavby + rekonstrukce ješte než začne dělat projekt? Protože co jsem si našel, kvalitní hotový projekt stojí 50tisic +. Se vším všudy. Mám představu, ale třeba jsem mimo.
A pro ujištení - na základě hotového projektu jdu na stavební úřad, žádat o stavební povolení. Na základě stavebního povolení dostanu hypotéku. Je to tak? Potom už je postup pro mě jasný - řemeslníci případně stavební firma.
Návrh si klidně udělejte na čtverečkovaný papír, nic tím nepokazíte...bude to rychlé a zadarmo.
Jestli je reálné zabudovat podlahové topení Vám samozřejmě projektant řekne.
Předběžnou cenu stavby Vám také projektant řekne, ale bude to upřímně řečenu "plus mínus autobus". Osobně tvrdím, že nějaká předběžná cena před vypracováním projektu a vyhotovením rozpočtu, je adekvátní tak "podívání se z okna".
50tis Kč za projekt, může být, to je práce jednoho člověka za 3 týdny práce, pokud to tedy za tu dobu stihne..a bude opravdu jen jeden sám samotinký..
Na úřad s PD ano (třeba Vám to projektant vyřídí, záleží na dohodě), jestli dostanete hypotéku, to už není věc ani úřadu, ani projektanta.
Je potřeba si uvědomit, že cena projektu se skládá z cen jednotlivých profesí, které to budou tvořit a pak bude záležet, jestli to má být i prováděcí projekt . Opakovatelný projekt , který se kopíruje několikrát, může být za 50 000. Myslím, že vaše cena se bude pohybovat cca na dvojnásobku. Připravovat nic nemusíte, jen je dobré vědět, co chcete. To značně urychlí tvorbu projektu a tím sníží cenu. Dodatečné změny vše prodraží. Také záleží na tom, jaké podklady nabídnete. Jestli máte výkresy stávajícího stavu , jestli se bude něco doměřovat atd.
Předběžná cena přístavby se většinou dělá přes m3 obestavěnéjho prostoru a to za přispění zkušeností z podobných přístaveb. Rozhodně se to přesně dopředu nedá spočítat, počítá se až když je projekt hotový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.