Nejste přihlášen/a.
Mám technický dotaz ohledně zděnného zahradního domku z porobetonu porfix, jedna se o nezateplený objekt a nevím, jak si poradit z vnitřníma omítkama. Uvažuji, že bych dal perlinku+lepidlo a natřel barvou , jeste jsem narazil na ytong omítkovou stěrku, která se po zavadnutí zapucuje. Nevím, v omítkách se nevyznám a hledám nějaký ekonomický a svépomocí systém, jak si udělat omítky na zahradním domku sám - cca 25 m2, poradite?
Porobeton jsou přesné tvárnice,tam se jádrovka nehází,jde to samozřejmě ale zbytečná práce s mícháním a házením,navíc to musíš trochu umět aby to nebylo jak vlnová dráha. Neřeš chujoviny,natáhnou do lepidla s perlinkou,dvě vrstvy,přebrousit a takto srovnanou a zabandážovanou vrstvu přetáhneš štukem a rozfilcuješ. Navíc tyhle postupy zvládne každá cvičená opice.
Na pórobeton -lepidlo, perlinka a štuk, pokud umíte tak štuk lze vynechat a lepidlo po přiměřeném zaschnutí rozfilcovat ,ale není to to pravé ořechové.
To je asi jediné použití lepidla a perlinky na stěny, které beru.Pokud někdo umí sádrovou omítku-pak ještě toto,ale musí se umět.S lepidlem i průměrně zručný s velmi dobrým výsledkem.
A co vám brání použít klasickou maltu? A na navrch případně štuk, ale já bych to ani neštukoval.
Dnes se vyrábí takových chujovin, hotová řešení na všechno - zdící malta, omítka vnější, omítka vnitřní... Zkoušel jsem to, stojí to majlant a zdaleka to nemá na obyčejný cement, vápenný hydrát a písek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.