Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam dáváte suchý chléb?

Od: lada1® odpovědí: 30 změna:

Už jsme dávali inzerát,že bychom suchý chléb který nám zbyde dávali někomu na krmení domácích zvířat,Chtěli bychom za to nějaké vajíčko nebo jablka ze zahrádky,bohužel nemáme odezvu.Plánovali jsme kupovat chléb přesně,ať se všechen sní,ale někdy to nejde.Jak to řešíte vy?(rohlíky strouháme na strouhanku pro domácí použití)

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Lada1

Nezlobte se ale ani se nedivím že nemáte odezvu.Dávat si inzerát že darujete suchý chéb za nějaké vajíčko a jablka prostě vypadá blbě a tak se to nedělá.

Nabídněte jen chleba(bez občasných vajec a jablek) a uvidíte že i tak Vám pak občas někdo něco šoupne automaticky a rád.

hodnocení

Upravil jsem podle vás náš inzerát a teď uvidíme.

ladis*

Takhle, krmnou psenici jsem vloni kupoval za 3 Kc/kg.

Za suchy chleba nemuzete ocekavat protihodnotu ve vyssi cene nez 3 Kc za kg. Tedy predstavovat si, ze za dva okousane bochniky dostanee plato 5 vajicek je znacne naivni, to neni srovnatelna hodnota.

Jednoduse chleba zamrazte anebo si z nej delejte topinky, pokud nemate zuby, pak namocte ve vajicku a udelejte omelety, to jde az do doby, dokud neni plesnivy a je to chutne a krasne mekke!

Ps: Cerstvy chleba stoji pro informaci okolo 28/kg. Ale pred par lety prodavali i v Tescu ci Kauflandu pred zavirackou cely bochnik asi za 5 Kc nebo i za 3 (ale uz jsem to dobu nevidel, tadsi ho vyhodi bo to kurv. ceny). Kolikrat jsem vysvetloval v rodine aby nekupovali zlevnene rohliky nebo chleby pro zvirata, pokud je cena vyssi nez 3 Kc/kg sucheho, tak se to NEVYPLATI

Měli jsme v Kaufu člověka který volal když jim tam větší množství pečiva zbylo, že se to bude vyhazovat. Bylo to pod kamerama takže nám to nesměl z rampy dát on ale musel to povinně vyházet v pytlích do kontejneru a z něj jsme si to museli tahat. Než aby to prodali za 3 Kč na krmení raději vymýšlejí voloviny.
ladis*

Jednak by si tim podtrhli cenu, druhak naklady na preceneni jsou vyssi, po lhute spotreby to ani nesmi prodavat a ty kamery, na to je zase zakon o odpadech...

dnes uz plati zakon a ty retezce museji povinne odvadet trvanlive potraviny do potravinovych bank, ne tak chleba... to neni trvanlivy a navic je to omakany, to delali i v Tescu, kdysi vyprodej po tech 3 Kc a dnes likvidace.

hodnocení

Jano222 Neměla jste pravdu ANI ZADARMO TO NIKDO NECHCE a za tašku jablek už vůbec ne,takový jsou dnes lidi!

id

Proč to nikdo nechce? Je v okolí vůbec nějaký chovatel drůbeže? My jsme v okolí asi taky rarita, že máme drůbež, králíky, husy, kačeny. 99 % lidí si zapustili na zahradě bazén, k tomu angličák a již několik let bazén nenapouští neboť voda je drahá. Navíc jsme na horách. Dnes jsme měli krásných 19 stupňů :-D

K nám semotamo zavítá někdo na kole a doveze tašku pečiva. Semotamo dostane vajíčka.

Lada1 - nezbývý vám nic jiného, než kupovat jen spotřebovatelné množství. I když máme drůbež, tak chleba od nás nedostanou. Pečeme doma chleba ,ale ne pro drůbež, to raději vymyslím večeři.

hodnocení

4x

Suchý chléb spotřebuji na topinky, vajíčkové topinky (velká obliba v rodině), k zahuštění polévek, omáček, chlebové karbanátky. :) Sestra vozí suchý chleba koním, popř. lesní zvěři.

Využití suchého chleba: jidloaradost.ambi.cz/...

sully
Vozíte suchý chléb lesní zvěři? Tak to jste moc hodní. Srnčí může po konzumaci suchého pečiva hynout! Jejich trávicí trakt fakt není uzpůsoben na suchý chleba. Známý má oboru a hodné maminky s detičkami ho už o pár kusů připravily
sirokko

Lesní zvěři a zvířatům volně žijícím (labutě, kachny) nedávejte vůbec nic proboha.

Musí se to umět.

:)

" Rohlíky a chléb

Také chleba či rohlíky má doma každý a někteří lidé je v zimě často zvířatům suší. Zvěř si na pečivu pochutná, ale je velmi důležité dbát na určitá pravidla. Tak za prvé musí být pečivo opravdu naprosto vysušené. Nesmí se jednat o jakkoliv plněné pečivo (marmeládou, čokoládou, sýrem) nebo o pečivo plesnivé – a to ani trošku.

Pečivo přikládáme až když jsou tuhé mrazy, protože v případě oblevy by do sebe pečivo natáhlo okolní vlhkost, což by zvěři způsobilo trávicí obtíže. Zdá se to jako malichernost, ale zvěř se silnými průjmy rychle zeslábne a často dochází k úhynu.

hobby.instory.cz/...

hodnocení

3x

Starého chleba mám naprosté minimum. Nevyhazuji ho, ale suchý přidávám ke skořápkám z vajec. Vejce kupuji z domácího chovu a chovatel slepic si přeje, aby mu jeho zákazníci skořápky vraceli. Neveřím, že kdybych měla starého chleba opravdu hodně, že by slevil na ceně vajec, případně že by dvě tři vejce přidal. Takže vlastně dávám jen tak - zadarmo :).

max*
Dostavate zato kvalitnejsi vejce.
Nemit dostatek skorapek, casto se Vam rozbije cestou domu, jak budou slaba.
My kupujeme chleba jen 2x tydne, ale poradny zitny. To vydrzi i 5 dni. Tak zbytky prakticky nemame. Sousede nam je nosi, tak vse nase slepicky zlikviduji.

hodnocení

3x

Za vaječné skořápky i tvrdý chléb a pečivo jsem vděčná. Dávala mi paní, která žila sama a zbytků nashromáždila docela dost. Nechtěla za to nic, přesto jsem jí pokaždé dala vajíčka a kousek nějaké domácí buchty, neměla troubu. Podle náznaků ale paní přišla o práci a odstěhovala se. Objevila jsem ji tak, že jsem si sama dala nabídku do Billy, že tyto zbytky uvítám. Teď nemám nikoho.

Chtělo to asi formulovat trochu jinak. Ne hned, co za to chci, ale jenom, že to dám. Protože odběratel, který ví, co se sluší a patří, se vyrovná vždycky, není třeba to připomínat. Jaga,

hodnocení

2x

Usušené zbytky chleba putují ke známé paní a od ní zase k nám proudí domácí vajíčka. :)

hodnocení

Tak jsme si to plánovali,děkuji za odpověď Maky

mate59
hodnocení

2x

U nás na sídlišti to funguje tak, že suché pečivo,chléb,pověsíme v sáčku na popelnici a vždy to zmizí do večera.

hodnocení

U nás to také funguje,všichni chtějí chleba zadarmo...ani čokoládu by nekoupily...

To máte těžké, pro vás je to prakticky odpad .A za likvidaci odpadu se dnes tvrdě platí . Hodně lidí navíc míchá veškeré pečivo - čistý chleba,bílé pečivo, s marmeládou - do jednoho a opravdu ne každé zvíře může všechno

kicune*
hodnocení

1x

Házíme je do lesa. Samozřejmě ve volné přírodě. Nebo když mě soused štve, tak mu ho naházím k plotu, prasátka si ho najdou *smich*

hodnocení

0x

Máme kolem sebe spoustu koní.
Takže suchý chléb vždy nastřádám a potom ho odvezu chovatelům.
Jééé, to je vždy radosti :)

jabraka*
hodnocení

0x

Někde jsem četl,že lesní zvěři se nedává pečivo.Ovšem já suchého chleba nastřádám velmi málo,čerstvý chléb sním,pokud by to trvalo déle,tak ho skladujeme v mrazáku a jíme po troškách až do konce.Pokud nějaký zbude,tak ho nakrájím na kousky,ze zbytků zeleniny,včetně natí,namixuji tekutou směs,do níž ještě rozemletý chléb zamíchám na tuhé těsto.To na hrubém struhadle nastrouhám na granule,které nasuším.Když je přinesu dsery slepičkám,mohou se utloust.

JABRAKA

hodnocení

0x
Potěšte manžela. Nechte chleba zkvasit a vypalte mu chlebovici :)
To byl tip pro pobavení. Kdybyste byla z Hradce Králové tak vám chleba za vajíčka vyměním.
ladis*

V jakym poměru? :)

lidus*
hodnocení

0x

Do loňského roku vlastní slepice a starý chleba mi nosili z paneláku skoro všichni zadarmo, když bylo hodně vajec dala jsem, také jablka, třešně, hrušky, rajčata, mošt z jablek. Slepice už nemáme a přebytky rozdávám stále. Chleba co mi zbyde dávám sousedům na chalupě u nás ho moc nezbývá.

hodnocení

0x

Do krabice-resp.papírové přepravky, aby nezplesnivěl a ztvrdl a když je ho více dostane jej někdo ze známých pro havěť,slepičky, králící...

hodnocení

Přihrajte nějaké známe s slepičkami ty právě hledám

Co třeba v Nové Bystřici?

Sousedům pro králíky, nebo slepice.

hodnocení

0x

U nás je majitel který má na psatvině zvířata. U plotu bednu a na ní ceduli...nekrmte a suché pečivo do bedny...občas tam něco při procházce nosíme.Někdo nechává ve městě na kontejneru a kdo vybírá zbytky pro domácí zvířata tak si to vezme. Ale nečekejte za to nějakou odměnu. Stejně by jste ho vyhodil. Usušte a strouhat do gulášů.Nebo jak tady byla rada,obalit ve vejci ap.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]