Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záclony nebo závěsy?

Od: emilio78® odpovědí: 21 změna:

Zdravím Vás,

možná to bude spíše dotaz pro dívky či ženy z důvodu nejen designu ale i praktičnosti a funkce.

Po vymalování pokojíku jsem přišel na to že je pokojík zajímavý i bez záclon. Většinou však dívky poradily že záclony jsou krokem jak pokoj ještě více zůtulnit.

Mám rád pocit čerstvého vzduchu a napadla mě otázka jestli záclony nebudou bránit proudění vzduchu do místnosti v případě pootevřeného okna. Existují záclony třeba s většími oky nebo více prodyšné. Pokud už by byly součástí okna tak aby nebránili moc proudění vzduchu. Jedna kamarádka mi ještě doporučila šňůrky, tedy ne záclony ale to co je před oknem by pak nebyla látka ale šňůrky.

děkuji za doporučení případně zkušenost.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já nemám ani garnýže. Jen žaluzie. Záclony a závěsy jsou přežitek a zbytečné lapače prachu.

hodnocení

5x

Místnost bez záclon vypadá jako holobyt.

Také se mi holá okna nelíbí, ale záleží, co komu vyhovuje. Někde se záclony nepoužívají vůbec, to jsme viděli ve Skotsku.

hodnocení

3x

Vzhledem k tomu, že mi nikdo nemůže ani náhodou koukat do oken, nemám záclony ani závěsy v žádném okně a je to fajn. Takové vzdušné.

hodnocení

děkuji přesně to mě napadlo, že ten pocit je takový vzdušnější... Myslím si že jakákoliv látka před oknem bude bránit proudění vzduchu a když tam není je to takové snad prostornější a vzdušnější přesně jak říkáte...

Akorát musím častěji umývat okna *smich*

hodnocení

ano to si pak všichni uvědomíme jak přes ně není vidět jak sundáme záclony. Záclony pak brání když jdete otevřít okno je potřeba je posunout na stranu alespoň. Také asi záleží jestli otevřete okno dokořán nebo třeba jen ventilačku...

hodnocení

2x

V případě otevření okna shrnu záclou stranou, aby mohl proudit vzduch. Také záleží na tom, jestli máte žaluzie. Závěs je dobrý na zatemnění místnosti. Když jsme neměli ještě na oknech žaluzie, měli jsme záclony i závěsy.

hodnocení

děkuji. Právě žaluzie nemám a mít ani nemůžu okna jsou stará dřevěná a navíc mají zřejmě lehce atypický tvar takže se žaluziemi nepočítám. Myslím že shrnutí záclony stranou by napomohlo proudění vzduchu. Možná na okrajích zachytit do nějaké spony mě napadá takový jako zámecký styl.

I na starých dvojoknech jsme měli žaluzie ;)

stepm® - žaluzie mají úplně jinou funkci než záclony. Nelze to srovnávat.

hodnocení

2x
Ahojte.
Závěsy ve stylu zámeckém jsou opravdu krásné a zároveň navozují takový pocit klidu a útulného domova.
Dobrá volba *palec*
hodnocení

děkuji mě se tento styl líbí ten zámecky jak jsme zmínili asi že běžná klasika nezaujme a ten zámecký styl má své kouzlo. Není to žádná moderna ale ten pocit je působivý a okouzlující... když vezmeete například používaní vějířů u dívek a žen právě do tohoto období zapadá a přitom je to kouzelné.

Přesně tak *placni*

hodnocení

2x

Pouze moje letita zkušenost-dřive 20 m zaclon,3x řasene-dnes žadne zaclony,pouze v kuchyni ty kratounke ,šileny lapač prachu,prace -sundat-vyprat-vyžehlit-povesit ani nahodou.Staci ty na tyčku .Alespon me.

Vyžehlit? to snad ne ,nebo alespoň od té doby co jsou ze syntetických tkanin, tak se nežehlí-ještě vlhké se pověsí a hotovo. Respektive rovnou z pračky pověsit.

Jaké žehlení? Záclony jdou rovnou z pračky zpět na okna.

To vím i já jako chlap, že se záclony nežehlí. Lehce se nechají oschnout (vodu stejně nedrží) a pověsí se. Krásně se vyvěsí.

fialka2
hodnocení

2x

Jak je zmínka o lapači prachu, chápu. Ale úplně holá okna je jak z holobytu. Když, tak alespoň kousek závěsu na okraj oken nebo krátká záclonka pokoj na pohled zlepší, je útulnější.

Navíc dnes je mnoho materiálů, není třeba žehlit.

sgss
hodnocení

0x

Já bych z estetického hlediska klidně žila bez záclon, ale mám je proto, aby mi nebylo přes den vidět do bytu.

hodnocení

0x

Vim ze se dnes zaclony nemusi zehlit,ale ja jsem podes,me tam i ty faldiky z pracky vadili.Proto jsem to jak de...l zehlila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]