Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digestoř do komína, výška otvoru pro odvod

Od: leodem* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu/názor.

Mám nechat dát otvor pro odvod digestoře výš? V současné době je spodní hrana otvoru /125mm/ cca 215cm na země. Jde o malou kuchyň propojenou s obyvacím pokojem.

Počítal jsem 90cm výška prac. desky, 60 cm digestoř nad prac. deskou, cca 35cm výška digestoře k připojovacímu otvoru. To je 185cm a do 215 zbývá 30cm. Je to dost a můžu to takto vůbec počítat?

Děkuji Leo

Digestoř do komína, výška otvoru pro odvod

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

215 cm bude ve vašem případě minimum

leodem*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Pokud se mohu ještě zeptat, proč je těch 215cm minimum? Protože bych tak krátké trubky "nenaohýbal" nebo je v tom něco jiného? A změnila by se nějak situace, pokud by sporák nebyl přímo pod tím otvorem, ale cca 1 meter vlevo?

Díky Leo

Je to v naohýbání. Pokud je to stranou, tak je to realizovatelné , ale máte problém navíc,jak trubku schovat aby nebyla vidět

leodem*
hodnocení

Díky,

nechám ten otvor trochu zvednout.

Leo

jabraka*
hodnocení

0x

Je lhostejné do jaké výše se digestoř zaústí do komína.Jen ten komín se nesmí užívat k jiným účelům..

JABRAKA

hodnocení

0x

Mmchdm, bavíte se o digestoři do komína anebo komínové digestoři? To jsou dvě různé věci, ať některé rádce nezmatete...*smich*. Řekl bych, že to na té fotce komín (myšleno klasický, od kamen) není...*zmateny*

doplněno 10.04.21 20:13:

To jsem si tak trošku rýpnul a ne do Vás...*smich*. Komínová digestoř - podle tvaru,má nad sebou místo skříňky "komín". U Vás se napojujete do vzduchotechniky. A podle fotky se zdá, že to chystal někdo, kdo ví, co dělá... Vemte na vědomí příspěvek od Miso. A nebyl by technický nákres kuchyně?

leodem*
hodnocení

Dobrý den a děkuji za upozornění.

Rozdíl "digestoř do komína anebo komínová digestoř" je na mne bohužel už moc.

V mém případě jde o připojení digestoře do, jak jsem byl poučen, vzduchotechniky paneláku.

Leo

VZT v paneláku má svoje špecifiká. Odporúčam poradiť sa so správcom budovy, aby ste nevyúdili susedov pripojených do rovnakej stupačky.
leodem*
hodnocení

Dobrý den,

1. od SVJ má informaci, že jde skutečně o šachtu pro připojení digestoře

2. návrh nové kuchyně teprve vzniká. Představa původního majitele byla snad taková, že tam připojí právě tu komínovou digestoř tj. sporák přímo pod odvodem, nad ním digetoř atd. Detaily neznám.

Právě při plánování kuchyně jsem četl, že potrubí by mělo být co nejkratší. Na druhou stranu jsem v popisech některých digestoří našel informaci o jeho minimální délce a těch 215cm někdy byhovělo a někdy ne.

Zatím je pro mne závěr, že pokud bude otvor trochu výše, není to nic proti ničemu.

Díky Leo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]