Nejste přihlášen/a.
Lepsi je umistit filtr hned k vyusteni do domu. Budete mit chranenou i expanzku a tlakovy spinac. V expanzni nadobe je pryzovy vak a pisek v nem nebude uplne ok.
Pokud mate ponorne cerpadlo - ve studni, tak to zuzeni pro bezny RD nebude tak zasadni. Tak filtr presunte.
Jak říkal hokejista Martinec: Bacha na Švédy...Pokud namontujete filtr před tlakovou nádobu a tlakový spínač na sání od domácí vodárny nebo na potrubí od ponorného čerpadla,tak se stane to,že se ten filtr časem zanese a zničíte si čerpadlo ve studni nebo domácí vodárnu.Čerpadlo či vodárna bude překonávat už jen odpor čistého a ještě v horším případě zaseseného filtru.Jedou se zanese filtr natolik,že nerozepne tlakový spínač a čerpadlo poběží stále.Z tohoto důvodu my instalatéří logicky montujeme filtr až za tlakovou nádobu.Pokud se filtr zanese,každý pozná,že má voda slabší průtok a filtr vyčistí,či vymění vložku.Nemusíte mít obavy, u Vás to dělal oborník.
Správně-odborník
Zdravím,
A pokud by se namontoval filtr s automatickým proplachem,tak by to to bylo vhodné řešení?Např. upravvodu.cz/... ,nebo filtry-filtrace.cz/... .Používám studnu na zalévání zahrady a wc ,které se mi zanáší.
Ani se nemusíte ptát. Pokud máte často zanesený pískem, potom filtr ihned ve studni. Potrubí nemusí mít ideální průběh a bude se pískem zanášet (v ohybech, průhybech). Nemluvě o usazování v expenzní nádobě, kam by se nečistoty vůbec neměli dostávat, jak uvádí každý výrobce, neb se zmenšuje objem vaku a snižuje efektivnost vyrovnávání tlaku + snižuje životnost vaku nepatřičnou zátěží.
Určitě existuje předsazený filtr na vodu,který asi můžete namontovat na sání.Já jenom , že jsem za svou praxi viděl několk zničených čerpadel.Pokud tam máte písek,upravte výšku sání ve studni nebo vrtu . Následující odstavec jsem jen zkopíroval a přikládám...
Instalace a montáž filtrů na hlavní přívod vody
Při instalaci je třeba dbát, aby všechna filtrační zařízení byla instalována v krytém prostředí (místnosti). Nesmí být vystavena mrazu a extrémně vysokým teplotám. Z důvodu zamezení tvorby vodních řas nesmí být filtrační zařízení s průhlednou nádobou vystaveno slunečnímu záření. Není-li jiná možnost, je nutno použít nádobu z neprůhledného materiálu. Zařízení je zakázáno instalovat na přímý vstup (sání) vodních čerpadel a před tlakovou nádobu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.