Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, soused vypustil septik na můj pozemek, co s tím?
Mě by spíš zajímalo, pokud tam není dlažba nebo beton, ale jenom nějaká louka, proč ti to vadí.
Nevím, ale asi by mi to taky vadilo. Saponáty, prací prášky a kdo ví, co všechno tam leje, když je takový prase, to asi není ideální hnojivo.
Ne, nevadilo a mimo to, vám ostatním nevadí, že ty saponáty stejně zkončí v řece, odtud to vemou do vodáren a pak s tím napájí městské rozvody vody?
V tý hlíně se to aspoň trochu přefiltruje.
A že si to tedy nevypouští na svůj pozemek, co říkáte?
Divné...tam by se mu to pod okny obýváku či u pergoly jistě také "přefiltrovalo"..
Asi za tím bude něco jiného..
"A že si to tedy nevypouští na svůj pozemek, co říkáte?"
Třeba nemá zahradu, možná má jenom dlážděný dvorek a za plotem je něčí nevyužívaná louka a tý to jenom prospěje.
Hlavní chyba je, že pokud ví, kdo je majitel toho sousedního pozemku, tak se s ním měl domluvit.
Pak je další chyba to, že ta tráva tak rychle vyroste a zhoustne, že to nebude sranda posekat, musel by častějc, než obvykle.
Dej fotky. Těžko věřit, že by vám záměrně vypustil jen tak septik na dvorek RD.
Co jste si udělali?
už to řeší policie, jen jsem nevěděl, co mám na starost a já a co oni. Nebylo to nejspíš schválně;, mělo to být asi na vedlejší neobytnej pozemek, ale koleje v cestě si našli jinou cestu. A majitel to bohužel řešit nechtěl, takže nebylo zbytí než k tomu přistoupit takto razantně...
Pokud se nepletu, tak tomu inteligentovi hrozí pokuta až do výše 100000Kč. To by mu mohlo v rozhodování trochu pomoci..
Fotodokumentaci máme. Soused hraje mrtvýho brouka, nevím, zda kuje pykle nebo má na účtě tolik peněz. Pokoušeli jsme se domluvit, ale jelikož došlo jen ke slibům, museli jsme začít uklízet my, pak přijede firma a budem doufat, že se na úklidu bude podílet alespoň finančně..
No hlavne abys prokazal, ze to byl soused, pokud nemas fotku/video jak stoji s hadici, je ti to skoro k nicemu... svedci z rodiny k nicemu... Bude tvrdit, ze to ne on a jimku uz ma davno napustenou
Martincakl: jasně napsal, že na dvůr rodinného domu, proto jsem to zmínil...
jeste obchodujete pole?
Že mám tu drzost se zeptat, vy určitě máte, nejen s odpadní vodou, všechno v naprostém pořádku?
Tím se souseda, který vypustil splašky k sousedovi, určitě nezastávám, špatně to je. Jenom mě tak napadá, že když má septik soused, má ho dost možná ještě někdo další, možná i sám tazatel... A jak je to až moc často se septiky i žumpami a likvidací jejich obsahu, možná víme. To jen tak, aby se jeden týden neřešil soused a druhý týden tazatel kvůli tomu samému - nebo klidně i kvůli něčemu úplně jinému. Jestli má tazatel všechno tak v pořádku, že na něj nikdo nijak nemůže, pak OK. Jaká je se sousedem domluva a celkový život, to taky těžko říct, protože jediné, co o něm víme, je takhle událost a že "došlo jen ke slibům" - kdy se to tedy stalo a začalo řešit? Ono by se původ špatně prokazoval okamžitě, natož po (několika) dnech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.