Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava dveří na stůl

Od: jarek111®

Potřeboval bych poradit, zda někdo ví, jaké je složení klasických protipožárních dveří v paneláku. Potřeboval bych je přeříznout a upravit velikost na desku stolu na zahradě. Nevím však, čím je mám přeříznout, abych si nezničil pilu. (zda je v nich nějaký plech nebo něco podobného). Moc děkuji za radu.

Úprava dveří na stůl

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pozor, ked orezete okraje, vnutri bude nejaka vypln. Urcite nie pevny material, len po okrajoch su dosky. Co spravite s reznou hranou? Vykaslite sa na to, mna stala doska na stol aj s paskovanim hran 2mm ABS cca 1000 CZK.

berger*
hodnocení

5x

Protipožární odolnost by neměla být o plechu, ale o době, kdy prohoří. Bavil jsem se o tom s borcem, co ty dveře v bazaru prodává - vstupní do bytu prý jsou z lepšího materiálu, než interiérovky, proto jsou těžší, ale plech tam není. Pokud ovšem je někdo nevytunil na bezpečnostní...

ingjirimares*
hodnocení

2x

Nejtvrdší část těchto dveří tvoří tvrdý umakart, zbytek dřevo. Není však dobrý nápad z toho dělat stůl pro stolování. Hrany nejsou nijak trvanlivé proti dešti, ani nevíte, co se na vás po odříznutí vyvalí. Tipoval bych to na laťovku, ale s různými vadami v podobě dutin. Pokud je to stůl na stavbu jako provizorium, tak určitě poslouží.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se podaří desku dveří oříznout,pak na zahradě doporučuji přišroubovat na povrch desku CETRIS.Olištovat plastovou lištou.Toto mám vyzkoušené,vydrží to vše.I zapálený svícník.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]