Dobrý den, pořídili jsme si do nového bytu pračku. Odtokovou hadici jsme napojili do nadomitkového sifonu (alcaplast). Pračka pere, všecko ok. Ale ve chvíli, kdy začne vypouštět vodu, se začne ozývat šílený rachot v místě přípojky k odpadu. Ten zvuk je opravdu hlasitý, chrčivý, připomíná start motorovky. :D Sifon je ve správné výšce. Zvuk je hrozný, rozčiluje mě a mám pak tendenci pračku pořád hlídat. :D Praček jsem už mela spoustu, v různých bytech, ale tohle jsem ještě neslyšela. Čím by mohl být ten hluk způsoben? A co s tím? Děkuji za rady!
Je tam do zdi zasunutý malý pračkový sifonek,že? Na něm seshora je našroubované víčko, pod ním pružinka a kulička. Pračka začne vypouštět, tlak zvedne kuličku nahoru, tlak klesne a kulička třískne, furt dokola. Občas lidi tu pružinku dají pryč. Tím netvrdím, že to je dobrý nápad.
doplněno 09.04.21 20:57:
No,asi tak - pokud Vám hadice z pračky vede tak, že má tvar "účka" - vyhoďte pružinku, to bude stačit. Pokud máte hadici rovně na podlaze a pouze nahoru do sifonku, bude po odstranění kuličky pračka smrdět...
Rachotí to pri určitej sile prietoku. Silný prúd pružinku s prehľadom prekoná a udrží plne otvorenú, pri slabšom to mláti. Je možné, že máte pripchatý filter v pračke, hadicu prípadne aj ten sifón a voda začala odtekať trochu pomalšie ako pred tým.
kamiltitera
vse jsem prohledl a nic moc nenasel ale je to skoro tiche jako to bylo predtim. jedina vec kterou jsem vic upravoval bylo gumove tesneni v trubkce odpadu ve zdi do ktere se zasouva hadice od pracky. dik za tip
Já jsem měl stejný problém. Perfektně jsem vyčistil odtokovou hadici a sifon a bylo po problému. Preventivně jednou za 2 měsíce dát na největší teplotu a do bubnu dát kapsli která se dává do myčky, ta odmastí celý odpad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.