Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit. Bydlím v panelovém domě v bytě ve svém vlastnictví. Zvažuji pořízení venkovních žaluzií. Nejprve jsem tuto věc konzultoval s domovníkem, který mi řekl, ať s poptám na družstvě. Tam mi bylo řečeno, že to neradi vidí takové zásahy do fasády, ale že mi to nemohou zakázat. Pouze nedoporučit, ale že se mám domluvit s domovníkem. Tak jsem to řešil opět s domovníkem s tím, že jsme mu řekl co mi bylo řečeno na družstvě a že je to v podtatě na něm. On mi řekl, že by v tom problém neviděl, ale že přeci jen bych musel podepsat souhlas s tím, že pokud se vlivem montáže něco stane s fasádou, tak by se oprava nehradila z pojistky SVJ, ale šlo by to za mnou. Což mi příjde min. zvláštní pokud si pojistku platím také a měl bych se nečeho zříkat. Odkazoval se na situace, kdy venku párkrát do roka bývá větší vítr a kdybych nechal zatažené žaluzie tak by vátr s nimi mohl lomcovat a tím, přenášet vibrace do konsturkce a uchycení a tím pak porušení / praskání / vylomení izolace fasády. Fasádu domu máme zateplenou, ale montáž venkovních žaluzií není možná na samotné okno (utopení rámu do fasády), proto se musí ukotvit do panelu přes fasádu. Chci se zeptat, řešil tu někdo něco podobného? Případně máte zkušenost s něčím takovým co jsem popisoval? Děkuji.
Pisete : Bydlím v panelovém domě v bytě ve svém vlastnictví. ... Nejprve jsem tuto věc konzultoval s domovníkem, který mi řekl, ať s poptám na družstvě.
tak to je nesmysl, pokud je byt váš, nemáte družstvo, ale společenství vlastníků
Nevím, kdo je domovník, patrně technický správce domu. Ale ke změně vnějšího vzhledu fasády, což venkovní žaluzie bezpochyby je, určitě formálně potřebujete 100% souhlas všech vlastníků v SVJ.
Pokud to vaše SVJ neví, tím lépe pro Vás, napište listinu, kde se zavážete k tomu, že veškeré škody zaviněné vaší žaluzií uhradíte a nechte si to od SVJ podškrábnout, což teda pochybuji, že osdouhlasí Správně potřebujete 100% souhlasi (alespoň donedávna tomu tak bylo), pokud je žaluzie trvalá.
A vy ještě budete licitovat o tom, že chcete hradit něco z pojistky
Montáž čehokoli na venkovní zateplenou fasádu se tu řeší celkem často.
Technicky problém není, ale pokud máte zateplenípřes dotace , bývá jedním z požadavků poskytnutí úvěru neprovádět zásah do zateplené fasády , při porušení této podmínky můžete o úvěr přijít. Firma provádějící fasádu může mít rovněž v záručních podmínkách vyloučení jakéhokoli zásahu do fasády
Zašel bych na družstvo a ptal bych se konkrétně na toto.
Chtěl bych oživit toto téma a nezakládat další. Bydlíme v 11NP a chceme si dát namontovat na východní stranu předokenní žaluzie. Byli jsme v showromu a tam nám vysvětlili, že tak vysoko nemůže být manuální spouštění-nutnost větrového senzoru, tudíž elmotor. To beru. Jen bych se chtěl zeptat, máte-li zkušenosti s ovládáním-tlačítko(nutnost držet, pomalé ovládání, nižší cena. nebo DO-vyšší cena. Přivítám Váš názor a zkušenosti s provozem, abychom to mohli vyřešit. Rozměry 250x150cm, 2 kusy. Děkuji. TK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.