Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit pračku k odpadu

Od: slavik odpovědí: 30 změna:
Dobrý den, mám ve zdi odpadní trubku, jak na ni připojit sifon pračky a sušičky?
Problém je v tom že sifon má menší průměr než odpadní trubka.
Děkuji

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud máte potrubí průměr 50 mm a chcete redukovat na 40 mm, použijete vrapovou gumovou vložku 50/40 a pokud chcete redukovat 40/32, použijete totéž ale v rozměru 40/32

Jak připojit pračku k odpadu
Jak připojit pračku k odpadu #2
slavik
hodnocení

Je to tenhle sifon
amazon.it/...
Jak připojit pračku k odpadu #3

To se dělá tak, že se nekupuje italský sifon, ale český, který připojit lze na DN32 nebo DN 40

eshop.cravtkoupelny.cz/...

Popřípadě toto

Jak připojit pračku k odpadu #4
ladis*

Tohle je na odkap z bojleru. Nevim jaky prutok ma susicka, ja mam jen pracku se susickou, ale existuje varianta, kde jsou oba konce stejne - prackove myckove.

ladis, co je na odkap boileru?

Milan: Z pojišťovacího ventilu u bojleru.

poradte.cz/...

ladis*

Ten levy maly vtok viz tento obrazek je pro odkap z bojleru poradte.cz/...

Ja osobně ten bojler radeji vyvedu do WC nadrzky (alespon se plni nadrzka nez aby to teklo do odpadu :)

Díky za vysvětlení, ale tento typ neznám, používám jiné.

( i když nerad dávám odkap přímo do kanalizace, páč pak není vidět porucha a velký odtok z ventilu. To se projeví až na spotřebě vody)

triker.cz/...

ladis*

Tak jistě na kotel a bojler, ale jak na tohle zase připojíš PRAČKU?

Navíc tohle je asi jen na DN40 trubku, kdežto ten Y rozbočovač existuje i ve variantě na coulový závit/tedy na pračkový podomítkový sifon. Někde to mám použité. Pravda , on je sifon skoro zbytečný, jen do doby, než nájemce odpojí pračku (její odpad).

Pro pračku sifon pro pračku, umístit za pračku, když už k boileru odtok do kanalizace, tak misku pod boiler.

Ale každý způsob je možný...

ladis*

Bojler nad pračkou...

Tady toho je spousta, kw: dvojité kolínko google.com/...

ladis*
hodnocení

4x

Pračkový sifon klasický podomítkový má přece výstup 40/50 mm viz třeba

stavebniny-janik.cz/...

Takže jakou přesně máš trubku?! Pro 40mm trubku se ta spodní část 50mm jednoduše odřízne...

Lidi dávejte/přidávejte fotky nebo odkazy do svých dotazů!

Naprostý souhlas s tím, že pokud neumím popsat problém, tak je fotka velice nutná a důležitá. I za cenu, že by to někoho mohlo pohoršovat, protože i to se stává (například obecný problém s demontáží výfuku, ale stydím se za auto, tak to nenafotím).

slavik
08.04.21 13:45
hodnocení

Jak připojit pračku k odpadu #5
slavik
hodnocení

45mm na 22mm

To je tuším HT-Sifonové koleno 40/40 mm, do kterého jde koupit gumová redukce.

triker.cz/...

Ten sifon má průměr opravdu 22mm? Není to 30mm?

triker.cz/...

Po doplnění dalšího fota, je to trošku problém, páč u nás je nejmenší průměr 32mm. Ale osobně bych vzal kousek trubky 32mm, ohřát horkou vodou, provázkem stahováním docílit průměru 22mm, co potřebujete. Očistit, nalepit redukci. Pak bude vývod 32 mm a již si poradíte gumovým přechodem.

ladis*

Ať si vybere vhodnou manžetu a přes to tam ten atyp narve tady jich máš 30: tinyurl.com/...

Případně volej firmu Těsnění NÝVLT nebo instalatera, to se musi spis vyzkouset na miste

Tento sifón nie je podľa mňa určený pre napojenie priamo na odpad. Vyzerá to ako rozdvojka pre pračku a sušičku, ktorú je možné pripojiť napr. k podomietkovým práčkovým sifónom, ktorým zo steny trčí vonkajší 1" závit. Nebola pri tom ešte prevlečná matica a tesniaci krúžok?

Skontrolujte, či tá čierna gumená manžeta v odpadovej trubke má cca 3 cm. Ak áno a nepotrebujete nutne napojovať na odpad aj sušičku, netrápte sa s tým a kúpte odpovedajúci vonkajší práčkový sifón s napojením do odpadu o priemere 32 mm. Napr. Alcaplast APS2, APS5 alebo Plast Brno EPVP000.Bude to stáť pravdepodobne menej ako akékoľvek redukcie. Ak je tá diera v stene väčšia, bude ju potrebné zredukovať. Ideálne výmenou gumenej manžety za odpovedajúci rozmer.

hodnocení

3x

Zrejme tam chybi redukce 40x32? koupelny-sen.cz/...

hodnocení

3x

já to ted řešil u umyvadla v koupelně odpad 40ka a trubka ze sifonu 32 vyřešilo to kolínko 32 na 40

Do čtyřicítky ve zdi koleno,které redukuje na 32? Nemáte odkaz? Já to neznám a hodilo by se to. Wrapovkám moc nevěřím a pokud dám koleno 40 a redukci 40/32, leze to ze zdi...:(

triker.cz/...
Nasel sem jen toto
Já si tu redukci vyrobil neb v neděli nebylo kde co honit
Tak to spravilo 32 kolínko a plastovej přechod 32 na 40
aquaspa.cz/...
Vohřal sem to horkovzduchem a napral do sebe pojistil sem to lepidlem od bizona

Jo tak, to není ono. Ta redukce je klasika, jenže ne vždy jdou trubky tak hluboko do zdi. Škoda, doufal jsem, že jste něco zajímavého našel...

Na to že tam púvodně byla plastova hadice ktera rupla a já to v neděli odpoledne dělal jen z toho co sem našel v garáži a doma tak to nedopadlo úplně špatně *smich*
Stejně to je uvnitř skříňky
Taky mi překvapila ta 40ka ve zdi tak sem holt improvizoval *smich*
07.04.21 23:15
Jak připojit pračku k odpadu #6

hodnocení

3x
Dočasne to vyriešte tesným omotaním trubky sifonu igelitom a lepiacou páskou, aby ste sa dostali na požadovaný priemer. Pod dohľadom môžte okamžite prať.
Následne to riešte kúpou odpovedajúcej redukcie alebo manžety. Ak dáte foto diery odpadu a zmeriate jej priemer a tiež sifonu pre práčku, určite Vám konkrétnejšie poradíme.

hodnocení

2x

Změř si vnější průměr sifonu a vniřní průměr té trubky ve zdi a určitě na to dostaneš koupit redukci.

hodnocení

1x

Vždy je nejlepší dát foto, ať poradci vidí, jakou dát redukci, kterých je plný internet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]