Prosím poraďte mi jak zamknout plastovou vodoměrnou šachtou. Víko šachty je jen nasazovací bez zámku. Není ani navrtaná, aby mohla být jakkoliv uzamčena. Děkuji.
udelejte treba 2 betonove kapsy naproti sobe s okama. Pokud se bojite az tak, a neni to jen kvuli deckam, tak udelat jamky, doprostred male zemni vruty az pod uroven terenu, prostrcit tim delsi hruby sroub a zalit betonem a zapichnout oka. No a na to plat 3-4mm plechu nebo jeklu s visacimi zamky nebo jedna stana napevno primitivni pant, druha zamek... atd retez, zamek na kolo, tyc, fantazii se meze nekladou.
Jsou různé typy, dejte foto nebo typ... a zabezpečení se odvíjí od typu. Potřebujete uzamknout nebo jen zajistit, aby se bez nástroje nedalo sundat víko? Dejte víc informací, jinak budeme hádat a nakonec se nic nebude hodit... google.com/...
Napada me plastova sachta na prislusenstvi bazenu. Mame takove dve. Jednu velkou, ta je pod krytim bazenu. Druha mensi venku, kde je protiproud. Zamcena neni zadna. Jen cerpadlo protiproudu na zimu vyndame. Kazde zamceni se da zdolat, co to ma tedy vlastne chranit?
Použil bych (pokud je nutné uzamknutí), dvě nerezové petlice proti sobě marinesport.cz/... Jednu část na víko, druhou na plášť šachty. Pokud stačí jen zajištění, aby to neotevřely třeba děti, pak závit z boční strany víka ve třech místech a nerezový šroub třeba M8 s kontra matkou s tím, že jsem provrtal i těleso šachty proti šroubu. A bez nástroje (matkového klíče) nikdo víko nezvedne... Pouze moje zkušenost, bez zamykání... Ale je nutný nerez, jinak je problém... Prozatím to přežilo sedm let, bez problémů otevíratelné...
stepanp
Pane, děkuji
joudic*
stepanp v tom pripade jste se nemusel ani ptat, mi nerikejte, ze na to byste neprisel sam, i jako uplny laik behem par minut premysleni.. mel jsem za to, ze do toho plastu nechcete vrtat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.