Nejste přihlášen/a.
Zdravím kutily i odborníky.
Potřeboval bych prosím, jak jinak, radu či názor. Stavím schody na půdu. Schodnice, stupně i podstupně dřevěné (buk), vzájemně budou slepené polyuretanovým lepidlem na dřevo a posichrované z nepohledové strany šroubovanýma konzolkama. O co mi jde.. Pod těmi budoucími schody se nachází již ničím nekrytý vstup do sklepa (viz náčrtek), který je celkem vlhký a v zimě samozřejmě z něj jde i chlad (ve sklepě je malé okénko).
Mé otázky zní: 1. Mám nějak řešit odvětrávání sklepa? Mám obavu, aby vlhko nezničilo vstupní dřevěné dveře do sklepa a hlavně schody. Taky mě napadlo, že bych konstrukci schodů proti vlhkosti zespodu izoloval, něco ve stylu izolace střešní konstrukce (parozábrana, možná nějaká tepelná izolace,...). 2. Čím natřít/jak ošetřit materiál schodů, aby případné (či spíše jisté) vlhko vydržel? Nějaký olej, vosk, lak? Momentálně mám vše okolo (zárubně a dveře z masivu) natřeno Balakrylem Dixol ořech, tak bych rád, aby to mělo stejnou či podobnou fazónu..
Děkuji. Bárta
Především řešte nejprve vlhkost stavby - sklepa a pak si natírejte schody čím chcete, třeba i Balakrylem. Dřevo vždy reaguje na nadměrnou vlhkost a její výkyvy. Pokud zajistíte v prostorách vlhkost do max 60%, tak se není o čem bavit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.