Zdravím, máte někdo zkušenost s domem z prken? Něco a způsob tohoto: pineca.cz/... Pokud tak dělali jste sami, nebo nějaká firma? Mně i partnerce se líbí takový typ staveb, tak zda je to pouze náš sen, nebo možná skutečnost.
Kůlna ze sirek... Ad kvalita podívej se jen na ten dřevníček za 10k - dřevo leží na desce bez větrání = shnije dřevo i podlaha. Podobný jsou zahradní domky z Baubau co se po jedný zimě zkroutí a shnijou...
Předraženej lacinej šunt.. To už radši pravěkou klasiku z trámů, prken a dvojitá stěna vycpaná bukovým listím.. Nebo normální roubenku...
prirodnan
Mysleli jsme, že záleží také na tom z jakého je to dřeva a čím je ošetřené. Dům by přišel na betonový základ, nebo základové patky. To co popisujete v prvním odstavci tomu tak nějak odpovídá. Ty domky s dvojitou stěnou. Takže bude lepší normální dřevostavba obložená prkny? Co myslíte?
Tohle je laciný šunt, postavený na co největší zisk výrobce = minimum materiálu a podle toho to vypadá. Na tom jednoduchým dřevníčku jsou vidět zásadní chyby konstrukce a dají se čekat že podobně to bude po celým baráku..
Tyhle dřevostavby mají minimální akumulační hmotu = rychle se vytopí, ale rychle chladne. A v létě se rychle přehřeje. Na bydlení spíš klasiku a dřevo jen jako obklad na okrasu. Taková falešná dřevostavba, která spojí výhody obou řešení.. Vzhled roubenky a tepelná akumulace izolovanýho baráku z plných cihel..
prirodnan
A to ani kdyby byly řádně zateplené? To víte, přijdete s názorem a odcházíte s názorem partnerky, snažím se tedy najít řešení. Takže dle vás je nejlepší stavět dům z cihel? Napadla mne ještě roubenka, či srubový domek, ale kulatina není nic pro mne, takže maximálně roubenka.
Zeptejte se výrobce, jaká je u zateplené dvojité stěny izolace a kolik cm. Jaký je tepelný odpor stěny? Jak je řešena parozábrana? Případná vzduchotěsnot? Když by nebyla parozábrna, tak co prostup par přes zeď? Jak se řeší rozvody vody a elektřiny? Co koupelna vs. dřevo? Co požární odolnost? Psané je bez povrchové úpravy. To budete natírat sám? Nebo firma? Každopádně ten nátěr levný nebude (materiál a hlavně práce).
Nejlepší cesta je falešná roubenka nebo moderní dřevostavba a nějaký dřevěný obklad.
Nejen barva, ale tam nebude ani krytina - je tam vidět příplatek.. Podobně montážní materiál.. Ta cena 1,2M bude za očesaný holobyt, dvojitý s izolaci apod. to tipuju na dvě mega Za takovou kůlničku
Zvenčí to je hezký. Ale na trvalý bydlení se to musí zevnitř dodělat. Minimálně tepelně zaizolovat. Navíc, tohle bude venku neustále strašně pracovat a vevnitř když bude sádra, tak se o nehne. Udělat to tak, aby to nepraskalo není jen tak. Navíc to je silný jen 6,6 cm. To na barák fakt není. Když už bych chtěl takový barák, tak nějakou klasiku a obložit to.
prirodnan
Děkuju, ono jsem poslal špatný odkaz, dělají i dvojité stěny s mezerou na zateplení. Ale abych to uvedl na pravou míru, chtěli bychom něco na tento způsob. Takže by bylo asi nejlepší udělat to jako drevostavbu s dřevěným obkladem a z vnitřní strany tedy bez prken.
Poláci to dělají už pěkných pár let , docela dobře se v tom bydlí .Klasická "dřevostavba".
Samozřejmě zevnitř tepelná izolace + sádrokartonové stěny. Lehce vytopené, dobrá tepelná izolace ale žádná tepelná akumulace
prirodnan
Samozřejmě by zateplené bylo. Právě mi to přijde dost podobné těm dřevostavbám, které jsou dnes vidět na každém druhém rohu. Jen opláštění je ze dřeva jak exteriéru, tak interiéru.
Má to jistě ale i další výhody. Pokud je potřeba rodinu přestěhovat, vezme tento "dům" na jedné straně otec, na druhé straně syn..a přenesou ho prostě do jiného města.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.